Tolken en taalondersteuners kosteloos beschikbaar voor Oekraïners

0
129

Sinds maandag 13 juni zijn tolken en taalondersteuners kosteloos beschikbaar voor Oekraïners bij de zorg rond zwangerschap en bevallen. Of, als er geen tolk beschikbaar is, taalhulpen. Taalhulpen hebben alleen een korte training in tolktechniek gehad. Ook is er nu voor Oekraïense vluchtelingen een folder over de Nederlandse geboortezorg.

De ondersteuning bestaat uit kosteloze inzet van Oekraïense en of Russische tolken of taalhulpen. Wil je hier gelijk gebruik van maken? Bel dan met 020 3808184.

Wil je een tolk reserveren om een gesprek telefonisch, via videobellen of live te ondersteunen, dan kun je beter gebruik maken van de website. Registreer je op https://interpreting.livewords.com/clientportal en reserveer op https://interpreting.livewords.com/UKR/ of via de Livewords app.

Tips voor wanneer je een tolk inschakelt en hoe je met een tolk werkt vind je op www.zoschakeltueentolkin.nl. Laat in ieder geval nooit een minderjarig kind vertalen.

In de folder wordt uitgelegd welke zorg Oekraïense vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap, bevalling en in de periode daarna.

Folder geboortezorg in Nederland in het Oekraïens

Bron: kennisnetgeboortezorg.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here