Start leerplatform over ongewild kinderloos zijn of een kindje verliezen

0
132

Professionals in de zorg beter opleiden in de psychosociale zorg van paren die ongewild kinderloos zijn of een kindje verliezen. Dát is het doel van de Online Kinderwens ExpertiseNetwerk Academy, kortweg KEN, voor Nederland én België. Daarnaast biedt de nieuwe academie een online educatief aanbod voor wensouders zelf.

Lode Godderis en Shanti Van Genechten

Het betreft een initiatief van Shanti Van Genechten en professor dr. Lode Godderis, auteurs van het nieuwe boek ‘Als je kinderwens onvervuld blijft’. Beiden zijn ook de gangmakers achter het zorgnetwerk Kinderwens.org.

De online KEN-academy biedt zowel professionele zorgverleners als kinderwensouders educatieve zorg aan. Het initiatief heeft een tweeledig doel:

1. Professionals in de zorg waaronder psychologen, verloskundigen en maatschappelijk werkers beter opleiden in de psychosociale zorg van paren die ongewild kinderloos zijn of  een kindje verliezen. Het zorgnetwerk dat opgeleid zal worden, gaat deel uitmaken van het nieuwe zorgnetwerk Kinderwens Nederland.
2. Een online educatief aanbod voor wensouders zelf omtrent diverse thema’s waaronder een stressreductieprogramma en anders leren omgaan met emoties bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Ook is er een Voeding- en lifestyle programma om onder meer gezond zwanger te worden.

Website

Ga voor meer informatie over het gratis online cursusaanbod naar de KEN-website:  www.k-e-n.nl/ www.k-e-n.be

 

[fotobijschrift] Oprichters van de KEN-academy Professor dr. Lode Godderis en Shanti Van Genechten

 

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here