Professionals in de zorg beter opleiden in de psychosociale zorg van paren die ongewild kinderloos zijn of een kindje verliezen. Dát is het doel van de Online Kinderwens ExpertiseNetwerk Academy, kortweg KEN, voor Nederland én België. Daarnaast biedt de nieuwe academie een online educatief aanbod voor wensouders zelf.

Lode Godderis en Shanti Van Genechten

Het betreft een initiatief van Shanti Van Genechten en professor dr. Lode Godderis, auteurs van het nieuwe boek ‘Als je kinderwens onvervuld blijft’. Beiden zijn ook de gangmakers achter het zorgnetwerk Kinderwens.org.

De online KEN-academy biedt zowel professionele zorgverleners als kinderwensouders educatieve zorg aan. Het initiatief heeft een tweeledig doel:

1. Professionals in de zorg waaronder psychologen, verloskundigen en maatschappelijk werkers beter opleiden in de psychosociale zorg van paren die ongewild kinderloos zijn of  een kindje verliezen. Het zorgnetwerk dat opgeleid zal worden, gaat deel uitmaken van het nieuwe zorgnetwerk Kinderwens Nederland.
2. Een online educatief aanbod voor wensouders zelf omtrent diverse thema’s waaronder een stressreductieprogramma en anders leren omgaan met emoties bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Ook is er een Voeding- en lifestyle programma om onder meer gezond zwanger te worden.

Website

Ga voor meer informatie over het gratis online cursusaanbod naar de KEN-website:  www.k-e-n.nl/ www.k-e-n.be

 

[fotobijschrift]
Oprichters van de KEN-academy Professor dr. Lode Godderis en Shanti Van Genechten

 

 

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan