Sprookjes en versjes stimuleren concentratie en creativiteit

1
411

Recensie ‘Relax kids, sprookjesmeditaties voor kinderen’ door Jolien Glas

Dit boek laat kinderen zien hoe ze op een relaxte en grappige manier kunnen ontspannen. ‘Relax kids’ staat boordevol sprookjes en versjes beschreven als visualisatie. Hierbij wordt de verbeeldingskracht en creativiteit van de kinderen gestimuleerd.

Een voorbeeld is het sprookje van het vliegende tapijt. Als visualisatie mogen lezers op het tapijt plaatsnemen. Het boek beschrijft wat je zoal ziet als je onderweg op reis bent en tenslotte weer terugkeert naar de startplek. Onder elk sprookje staat een affirmatie. Bij het vliegend tapijt is dit ´ik ben vrij´. Dit geeft de juiste stemming aan en creëert een goede sfeer.

De auteur, Marneta Viegas, wil met deze opzet bereiken dat kinderen zich verder ontwikkelen op het gebied van concentratie en creativiteit. Het boek is bedoeld als tegenwicht voor de spanningen die ieder mens aan het eind van een drukke dag kent.

Als professional heb je een boek in handen vol leuke ontspanningsoefeningen die in verschillende settings zijn in te zetten. De oefeningen zijn beeldend en herkenbaar geschreven en zijn zowel toepasbaar in een groep als individueel. Er staan geen bronnen in dit boek.

Relax kids >>

Jolien Glas is kinderoefentherapeut met een eigen praktijk in Wieringerwerf. Jolien richt zich op de motoriek en houding van kinderen. Daarnaast is Jolien slaapoefentherapeut waarbij zij werkt met CTG en ontspanningsoefeningen om vanaf 6 maanden het slapen te verbeteren.

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here