Er bestaat een scala aan zeldzame afwijkingen in een chromosoon of gen. De website www.erfelijkheid.nl biedt niet alleen informatie voor ouders met een kind met een zeldzame aandoening, maar ook over de begeleiding en behandeling door zorgprofessionals.

Voor ouders met een kind met een zeldzame afwijking in één van de chromosomen of genen is weinig Nederlandstalige informatie beschikbaar. Het Engelse Unique heeft maar liefst 48 bijzondere folders ontwikkeld over zeldzame afwijkingen in chromosomen en genen met daarin zowel medische informatie als ervaringen van ouders. Deze zijn nu vertaald naar het Nederlands. Zo willen we ouders begrijpelijke informatie geven over de aandoening van hun kind. Ook zijn er folders gemaakt voor mensen uit hun omgeving en artsen die hun kind begeleiden.

> Naar de website

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan