Samenwerking Vakblad Vroeg & IMH Nederland

0
373

Kinderen zo zorgeloos mogelijk laten opgroeien. Dáár maakt IMH Nederland zich sterk voor door ouders en verwijzers te ondersteunen bij het vinden van de juiste professional. Op dit punt is vooral bij de zorg aan zwangeren, baby’s en jonge kinderen veel winst te boeken. IMH Nederland en Vakblad Vroeg werken nauw samen.

Samen met tientallen professionals zorgt IMH Nederland ervoor dat ouders het juiste antwoord krijgen op hun vragen op het gebied van ontwikkeling en opvoeding. Daarbij staat de wens van ouders centraal en richt de inzet zich op het dicht bij huis vinden van de informatie. Dit betekent dat kennis van specialisten beschikbaar is op het moment dat ouders daar behoefte aan hebben.

Regionale IMH-keten

Verwijzers zoeken altijd naar de juiste zorg met de kortste wachtlijst. Ze willen voorkomen dat ouders van het kastje naar de muur worden gestuurd. Daarom heeft IMH Nederland een overzicht van aanbod in de regio en faciliteert ze ketenpartners efficiënt met elkaar samen te werken. Zo wordt ieders expertise benut om de zorg te verbeteren.

Zorg op juiste moment

Ouders die zwanger zijn of een jong kind hebben, wil IMH Nederland niet laten wachten op de juiste hulp. Daarom worden hulpvragen van ouders actief gekoppeld aan de juiste deskundige professionals. Leden krijgen de mogelijkheid om zich digitaal aan te melden voor hulpvragen die via het platform gesteld worden. Een digitaal portfolio biedt overzicht over de kennis en kunde van professionals in de verschillende regio’s. Dit maakt het mogelijk dat ouders, ongeacht locatie en tijd, zo snel mogelijk geholpen kunnen worden.

Scholing op maat

In samenwerking met opleidingspartijen initieert IMH Nederland geaccrediteerde scholingen ten aanzien van het jonge kind. Dit betekent flexibel onderwijs gericht op de vraag binnen een organisatie. Zo kan elke professional en branche, van kinderopvang, IKC tot aan specialistische GGZ, profiteren van Infant Mental Health kennis. Organisaties en lokale IMH Netwerken die vanuit de IMH-visie willen gaan werken, hebben zo de mogelijkheid om zich gericht te laten trainen.

Naar de website van IMH Nederland >>

Samenwerking met Vakblad Vroeg

De doelen van Vakblad Vroeg en IMH Nederland tonen overlap. Daarbij richt IMH Nederland zich in hoofdzaak op het in de praktijk brengen van het IMH-gedachtengoed. Vakblad Vroeg is vooral een kennisplatform dat de insteek van IMH tijdens de eerste duizend kritieke dagen omarmt. Beide platforms geven bekendheid aan elkaars activiteiten en gaan ook gezamenlijk scholingen organiseren.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here