Constance Vissers is met ingang van 1 maart 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar Taalontwikkelingsstoornissen (TOS) aan de Radboud Universiteit. De leerstoel moet meer inzicht geven in de neuropsychologie van stoornissen op het gebied van taal. De leeropdracht wordt mogelijk gemaakt door Koninklijke Kentalis.

Constance Vissers (Bergen op Zoom, 1979) is klinisch neuropsycholoog. Haar leerstoel is gevestigd binnen het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit. Vissers combineert sinds 2014 wetenschappelijk onderzoek en klinische taken binnen Kentalis (programmalijn TOS), de Radboud Universiteit en haar psychologenpraktijk. Vanuit die functies ontwikkelt zij onderzoeksprogramma’s en projecten en behandelt zij kinderen en volwassenen met ontwikkelingsproblematiek.

Onderbouwen onderwijs, diagnostiek en behandeling

Vissers richt zich op het wetenschappelijk onderbouwen van onderwijs, diagnostiek en behandeling van cognitieve- en gedragsproblemen bij (jonge) kinderen en adolescenten met TOS. Haar huidige onderzoek betreft het ontrafelen van sociaal-emotionele problemen, beperkte communicatieve redzaamheid en leerproblemen. Ze gebruikt daarbij neuropsychologische tests, zoals gedrags-, EEG- en oogbewegingsmetingen.

Verankering

Met dit hoogleraarschap wordt de samenwerking tussen Kentalis en de Radboud Universiteit verder versterkt. De leerstoel Taalontwikkelingsstoornissen verankert bovendien huidige en toekomstige neurocognitieve onderzoeksprojecten binnen een sectorbrede, multidisciplinaire en ook internationale context. Mede dankzij deze leerstoel profiteert het proces van zorg en onderwijs direct van de nieuwste neuropsychologische inzichten op het gebied van TOS.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan