Presentatie ondersteunt groepsgewijze zwangerschapsbegeleiding in coronatijd

0
274

Een kant-en-klare presentatie maakt het voor verloskundigen mogelijk om informatie over zwangerschap en corona aan zo’n acht tot twaalf zwangeren tegelijk aan te bieden. Al doende maakt men gelijk een beetje kennis met de Centering-aanpak.

De presentatie helpt verloskundigen om de online-sessie over corona op een ongedwongen en interactieve manier te laten verlopen. Het is mogelijk om de presentatie tijdens de sessie met share screen mee te laten lopen, zodat de deelnemers de opdrachten en ondersteunende plaatjes in beeld hebben. De opdrachten zijn erop gericht om deelnemers actief te betrekken en ze samen te laten nadenken over de verschillende stellingen en relevante thema’s.

Download de pdf-presentatie voor online zwangerschapsbegeleiding rondom corona op de

Beknopte Centering-handleiding

De bedoeling is dat je als begeleider zo min mogelijk zelf aan het woord bent! Deze interactieve manier van leren, waarbij de zorgverlener zich (gelijkwaardig) opstelt als begeleider, is typisch voor Centering-zorg. Lees voor je deze sessie gaat aanbieden de beknopte Centering-handleiding met praktische tips en tricks.

Download de verkorte Centering-handleiding.pdf

Gratis online introductieworkshop

Voor professionals die een sessie willen houden over corona en tegelijkertijd willen kennismaken met de Centering-methode, is het mogelijk om een gratis 2 uur durende online workshop te volgen. In deze workshop krijg je handvatten aangereikt om jouw zwangeren op de ‘Centering-manier’ te informeren over corona. Woensdag 6 mei vindt de eerste workshop plaats.

Je vindt alle materialen en de data van de workshops op deze webpagina.

 Bron: centeringhealthcare.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here