Er komen steeds meer gevluchte kinderen uit Oekraïne naar Nederland en België. Pictokaarten maken de communicatie met hen en hun ouders makkelijker. De kaarten mogen onbeperkt verspreid worden.

[su_note note_color=”#def5ff” radius=”0″]Meer van dit soort nieuws over de zorg aan jonge kinderen? Abonneer je op de wekelijkse gratis nieuwsbrief van VROEG, klik hier [/su_note]

De pictokaarten kun je als volgt gebruiken: Wijs bij één of meerdere woorden in de zin die je uitspreekt het bijpassende pictogram aan. Zo verduidelijk je de zin. De ander kan nu aan de pictogram en aan de geschreven vertaling zien wat het woord betekent. Bijvoorbeeld in de zin “We gaan naar buiten” wijs je bij “gaan” en “buiten” ook de bijbehorende pictogrammen aan. Zo begrijpt de ander beter wat je bedoelt!

Advertentie

Lees verder op isaac-nf.nl >>

Zie ook:

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan