Een opleidingsprogramma voor verloskundigen gaat zich richten op het vormgeven van integrale geboortezorg. Volgens KNOV en Nyenrode, de initiatiefnemers, vormt het programma een belangrijk instrument om bij te dragen aan de krachtige positionering van de (klinisch) verloskundige in de geboortezorg in de veranderende regionale samenwerkingsverbanden.

De nieuwe plannen van minister Schippers vragen om het zakelijke, bedrijfskundige en organisatorische belang een grotere plaats te geven in de ontwikkelingen in de geboortezorg. Door de expertise van Nyenrode, verloskundigen en de KNOV te bundelen wordt gezamenlijk een daarop aansluitend programma ontwikkeld.

Een groep verloskundigen en medewerkers van de KNOV-werkorganisatie gaan samen in opleiding. Na de opleiding gaan zij belangstellende collega-verloskundigen in regionale samenwerkingsverbanden toerusten op hun rol in het vormgeven van integrale geboortezorg.

Lees verder op de KNOV-website

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan