‘Goed voor jezelf zorgen als ouder’. Dat is de titel van het online magazine dat is uitgracht in het kader van de Week van de Opvoeding. Centraal staat positief opvoeden, één van de basisprincipes van Triple P. Lees in dit magazine verhalen van ouders en professionals uit heel Nederland.

Een greep uit de inhoud:

  • Wat zorgt er eigenlijk voor dat ouders en opvoeders zich goed voelen? En hoe kun je jouw welbevinden vergroten? Het Nederlands Jeugdinstituut heeft hiernaar onderzoek Er worden 5 pijlers onderscheiden die het welbevinden van ouders beïnvloeden.
  • ‘Ik ben een alleenstaande moeder met een dochter van vijf jaar. Mijn dochter heeft specifieke behoeften, omdat ze een aandoening in het autistisch spectrum heeft. Ik werk fulltime als accountmanager in de farmaceutische industrie.’
  • Eén van de basisprincipes van Positief Opvoeden is: goed voor jezelf zorgen.
    Ouderschap en opvoeding verlopen gemakkelijker als je uitgerust en ontspannen bent. In de praktijk is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je voor een goede balans bij het combineren van werk en gezin? En hoe besteden professionals hier aandacht aan?
  • Onderzoek wijst uit dat vaders een belangrijke positieve bijdrage kunnen hebben in het leven en de ontwikkeling van hun kinderen. En, misschien nog wel belangrijker, dat het vaderschap voor veel vaders een belangrijke levensinvulling is.

Bekijk het online magazine >>

AdvertentieVroeg-congres artikel

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeglezing - artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

"*" geeft vereiste velden aan