Noodverbanden voor zorg aan zwangeren en jonge gezinnen

0
216

Corona leidt bij zwangeren tot spanningen en onrust. Hetzelfde geldt voor jonge gezinnen met psychosociale problemen. Deelnemen aan een online-community met een verloskundige en een psycholoog kan voor zwangeren een steun in de rug zijn. De inzet van een multidisciplinair adviesteam kan hetzelfde betekenen voor gezinnen die het moeilijk hebben.

Corona leidt bij zwangeren en jonge gezinnen tot spanningen en onrust. Zo ervaren veel zwangeren onrust en meer isolement. Het is bovendien lastiger om hen dezelfde zorg te bieden als voor de crisis. Langskomen in de praktijk van de verloskundige, bij de gynaecoloog of de jeugdverpleegkundige is nu vaak niet mogelijk. Medische professionals in Amsterdam en Twente ondernemen initiatieven om stress en psychische problematiek tijdens de eerste duizend dagen zoveel te voorkomen. Speciale aandacht gaat uit naar de groepen zwangeren die in een kwetsbare situatie zitten.

Twee artikelen op pharos.nl bieden handvaten om deze gezinnen te begeleiden:

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here