Corona leidt bij zwangeren tot spanningen en onrust. Hetzelfde geldt voor jonge gezinnen met psychosociale problemen. Deelnemen aan een online-community met een verloskundige en een psycholoog kan voor zwangeren een steun in de rug zijn. De inzet van een multidisciplinair adviesteam kan hetzelfde betekenen voor gezinnen die het moeilijk hebben.

Corona leidt bij zwangeren en jonge gezinnen tot spanningen en onrust. Zo ervaren veel zwangeren onrust en meer isolement. Het is bovendien lastiger om hen dezelfde zorg te bieden als voor de crisis. Langskomen in de praktijk van de verloskundige, bij de gynaecoloog of de jeugdverpleegkundige is nu vaak niet mogelijk. Medische professionals in Amsterdam en Twente ondernemen initiatieven om stress en psychische problematiek tijdens de eerste duizend dagen zoveel te voorkomen. Speciale aandacht gaat uit naar de groepen zwangeren die in een kwetsbare situatie zitten.

Twee artikelen op pharos.nl bieden handvaten om deze gezinnen te begeleiden:

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan