Nieuwe aanpak huilbaby’s levert spectaculaire resultaten op

1
3297
huilbaby

Ziekenhuis Bernhoven is gestart met een nieuwe ‘behandeling’ van huilbaby’s. Daarbij ligt de focus op inbakeren, wiegen, hard sissen en een speen geven. De proef is in samenwerking met de GGD en een aantal huisartsen opgezet en de resultaten zijn spectaculair.

Werden extreme huilbaby’s eerder opgenomen in het ziekenhuis, nu is dat bij de zestig kinderen die Bernhoven volgens de nieuwe methode behandelde geen enkele keer nodig geweest. Extreme huilbaby’s worden daarbij niet meer behandeld vanuit het idee dat er wel iets medisch aan de hand moet zijn, maar vanuit de gedachte dat deze baby’s gevoeliger reageren op een bepaalde fase. Deze kindjes hebben namelijk veelal een regulatieprobleem. Onderdelen van de methode zijn inbakeren, wiegen alsof het nog in je buik meedeint, luid ‘sssssshh’ in het oor zeggen, omdat dat op het ruisen van het bloed lijkt, en een speen geven.

Hard sissen om het huilen te laten stoppen

Bron: Brabants Dagblad

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

1 REACTIE

  1. Vreselijk wat een aanpak! Huilbaby’s zijn sympathische geactiveerde baby’s en op deze manier worden de symptomen tijdelijk weggenomen, maar komen ze later als een boemerang versterkt terug. Inbakeren betekent bewegingsexpressie wegnemen; hard sissen betekent bang maken en de speen geven betekent misleiden. De oorzaak van het huilen wordt volkomen miskend en trauma’s niet onderkend. Rien Verdult, psycholoog-babypsychotherapeut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here