Ziekenhuis Bernhoven is gestart met een nieuwe ‘behandeling’ van huilbaby’s. Daarbij ligt de focus op inbakeren, wiegen, hard sissen en een speen geven. De proef is in samenwerking met de GGD en een aantal huisartsen opgezet en de resultaten zijn spectaculair.

Werden extreme huilbaby’s eerder opgenomen in het ziekenhuis, nu is dat bij de zestig kinderen die Bernhoven volgens de nieuwe methode behandelde geen enkele keer nodig geweest. Extreme huilbaby’s worden daarbij niet meer behandeld vanuit het idee dat er wel iets medisch aan de hand moet zijn, maar vanuit de gedachte dat deze baby’s gevoeliger reageren op een bepaalde fase. Deze kindjes hebben namelijk veelal een regulatieprobleem. Onderdelen van de methode zijn inbakeren, wiegen alsof het nog in je buik meedeint, luid ‘sssssshh’ in het oor zeggen, omdat dat op het ruisen van het bloed lijkt, en een speen geven.

Hard sissen om het huilen te laten stoppen

Bron: Brabants Dagblad

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan