Kindermishandeling valt tijdens avondklok onder calamiteiten

0
411

Voor de avondklok gelden uitzonderingen waaronder calamiteiten. Hieronder vallen ook huiselijk geweld en kindermishandeling. Geweld Hoort Nergens Thuis (GHNT) roept mensen op om melding te maken.

Tijdens de periode met de coronamaatregelen is het huiselijk geweld en kindermishandeling toegenomen, voornamelijk in gezinnen waar hier al sprake van was. Dit betekent dat slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling niet binnen hoeven te blijven tijdens de avondklok wanneer ze zich niet veilig voelen of in gevaar zijn.

Om ervoor te zorgen dat Veilig Thuis tijdens de coronacrisis op een laagdrempelige manier bereikbaar is en blijft, is in 2020 de landelijke chatfunctie geïmplementeerd bij alle Veilig Thuis-organisaties. GHNT roept verder slachtoffers en omwonenden/bekenden op om, juist nu, melding te maken door de chat van Velig Thuis te benaderen, 0800-2000 te bellen of 112 te bellen. De chat is te vinden op de website van Veilig Thuis: https://veiligthuis.nl/

Jeugdzorgmedewerkers

Jeugdzorgwerkers die voor werk naar buiten moeten tijdens de avondklok, moeten het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ en de ‘Werkgeversverklaring avondklok’ bij zich hebben. De blanco invulformulieren kun je downloaden:

Blanco formulieren

Alle informatie over de avondklok op Rijksoverheid.nl

Bron: voordejeugd.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here