Voor de avondklok gelden uitzonderingen waaronder calamiteiten. Hieronder vallen ook huiselijk geweld en kindermishandeling. Geweld Hoort Nergens Thuis (GHNT) roept mensen op om melding te maken.

Tijdens de periode met de coronamaatregelen is het huiselijk geweld en kindermishandeling toegenomen, voornamelijk in gezinnen waar hier al sprake van was. Dit betekent dat slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling niet binnen hoeven te blijven tijdens de avondklok wanneer ze zich niet veilig voelen of in gevaar zijn.

Om ervoor te zorgen dat Veilig Thuis tijdens de coronacrisis op een laagdrempelige manier bereikbaar is en blijft, is in 2020 de landelijke chatfunctie geïmplementeerd bij alle Veilig Thuis-organisaties. GHNT roept verder slachtoffers en omwonenden/bekenden op om, juist nu, melding te maken door de chat van Velig Thuis te benaderen, 0800-2000 te bellen of 112 te bellen. De chat is te vinden op de website van Veilig Thuis: https://veiligthuis.nl/

Jeugdzorgmedewerkers

Jeugdzorgwerkers die voor werk naar buiten moeten tijdens de avondklok, moeten het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ en de ‘Werkgeversverklaring avondklok’ bij zich hebben. De blanco invulformulieren kun je downloaden:

Blanco formulieren

Alle informatie over de avondklok op Rijksoverheid.nl

Bron: voordejeugd.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan