Twee kinderboekjes over starten met sondevoeding

0
244

Nutricia heeft twee boekjes ontwikkeld om kinderen op een speelse manier te informeren over voeding via een neus- of PEG-sonde. De boekjes zijn bedoeld voor kinderen (en hun ouders) die voor het eerst gaan starten met sondevoeding. In de boekjes kunnen ze op een kindvriendelijke manier lezen wat ze kunnen verwachten.

Hanna Haas en Tim de Tijger zijn de hoofdrolspelers in twee kinderboekjes . Hanna Haas krijgt in het verhaal een neussonde, Tim de Tijger krijgt een PEG-sonde. Beide boekjes bevatten 20 pagina’s en vanwege de avonturen van Hanna Haas en Tim de Tijger zijn ze vooral geschikt voor kinderen die mobiel zijn. In de verhalen zijn kleine opdrachten verwerkt zoals het inkleuren van een pagina, of plaatjes zoeken. De boekjes zijn ook heel geschikt om voorgelezen te worden.

Op de achterzijde van de uitgaven is ruimte voor de contactgegevens van de zorgprofessional bij wie ouders terecht kunnen met vragen.

De gratis boekjes zijn aan te vragen via de diëtisten van Nutricia Medische Voedingsservice of via je Nutricia contactpersoon.

Bron: nieuwsvoordietisten.nl

Zie ook:
Praatplaat steun in de rug voor ouders van kind met sondevoeding
Eetstoornis door sondevoeding nog te weinig in beeld

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here