Huid-op-huid contact via kangoeroeën is van levensbelang voor te vroeg geboren kinderen. Het vermindert de stress van de baby, stimuleert de hersengroei en bevordert een veilige hechting. Ook bevordert het buidelen de slaap en groei, waardoor de weerstand verbetert. Dit verkort de opnameduur.

Bij kangoeroeën wordt de baby met alleen een luier aan op de blote borst van de ouder/verzorger gelegd en toegedekt met een omslagdoek. Dit huid-op huidcontact heeft voor alle baby’s veel gezondheidsvoordelen. Maar voor baby’s die te vroeg of ziek geboren zijn, is huid-op-huid contact van vitaal belang. Vele wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat baby’s die veel worden gebuideld zich op alle vlakken beter ontwikkelen.

Overhandiging van de buidelstoelen om kwetsbare baby’s te ondersteunen

Buidelstoel

Strong Babies financiert buidelstoelen om kangoeroezorg voor te vroeg geboren baby’s te ondersteunen. Belangrijk, want op basis van de nieuwste inzichten adviseert de WHO om dagelijks minimaal 8-24 uur huid-op huidcontact te hebben. Hierbij is het van belang om elke dag zo lang en ononderbroken mogelijk te kangoeroeën. De Strong Babies buidelstoel maakt dit mogelijk.

Onlangs heeft Strong Babies twee buidelstoelen overhandigd aan de afdeling Geboortezorg Rijnstate. Hiermee wil Strong Babies ononderbroken kangoeroeën mogelijk maken voor alle geboren baby’s op de afdeling Geboortezorg.

Over Strong Babies

Strong Babies gelooft dat elke baby het verdient om gezond en sterk ter wereld te komen. Daarom financiert de stichting wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van vroeggeboorte en andere complicaties rondom zwangerschap en geboorte. Babies is een stichting met ANBI status en CBF-erkenning.

 Ga voor meer informatie naar: www.strongbabies.nl

Bron: Persbericht Strong Babies

Zie ook:

 

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek Vroeg

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van moeder en kind? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan