Hoe is het gesteld met tienermoeders op langere termijn? Die vraag staat centraal in een onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen en Fiom.

Momenteel is er weinig bekend over het welzijn van vrouwen die op jonge leeftijd moeder zijn geworden. Fiom wil de informatie graag gebruiken om haar dienstverlening te verbeteren en jongeren beter te informeren.

Inhoud onderzoek

De onderzoekers proberen informatie te verzamelen van vrouwen die jong moeder zijn geworden met kinderen van alle leeftijden. Dus zowel van tienermoeders die net een baby hebben gekregen als van vrouwen die jong moeder zijn geworden en inmiddels schoolgaande, puberende of volwassen kinderen hebben. Het onderzoek kan eenvoudig online worden ingevuld en duurt ongeveer 10 tot 20 minuten. In de vragenlijst komen thema’s zoals school, werk, kinderopvang, geld, huisvesting en welzijn aan bod.

Meer informatie over het onderzoek staat in de informatiebrief. Voor vragen kan men contact opnemen met een van de onderzoekers van Fiom via onderzoek@fiom.nl(link stuurt een e-mail).

Naar het onderzoek >

https://form.jotformeu.com/83162859881369

Bron: tienermoeders.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan