Investeer tijdig in gezonde peutermonden

0
235

Meer dan 15% van de kinderen gaat niet naar de tandarts. Bij peuters is dit zelfs 60%. Vaak leidt dat tot onbehandelde gaatjes en soms zelfs tot klachten elders in het lichaam. Tandartsen roepen daarom de hulp in van andere zorgverleners om ervoor te zorgen dat deze groep alsnog op controle komt.

 Bekijk de cijfers >

Mondzorgposters: ‘Een gezond gebit is kinderspel’


De posters met de basisadviezen voor een gezonde kindermond zijn nu ook in het Arabisch, Turks en Engels te bestellen. Eerder waren de vertaalde varianten van de poster ‘Een gezond gebit is kinderspel!’ alleen als download beschikbaar maar nu dus ook in print.

Bestel de posters >>  

Vraag het de kindertandarts!

Als het gaat om het risico op gaatjes, dan is het aantal keren op een dag dat je iets eet of drinkt belangrijker dan wát je precies eet of drinkt. Hoe zit dat bij kinderen? Hoe bepaal je het aantal eet- en drinkmomenten op een dag?

Naar het antwoord>> 

Mondzorg in de media

Fluoridetandpasta nu officieel essentieel geneesmiddel

Cariës (tandbederf) is de meest voorkomende niet-overdraagbare ziekte, zowel wereldwijd als in Europa. Het is bewezen dat fluoridetandpasta het aantal gevallen van cariës aanzienlijk terugdringt en deze erkenning door de WHO is van essentieel belang voor het terugdringen van het aantal ziekten. Fluoridetandpasta is daarom opgenomen in de nieuwe WHO-lijst van essentiële geneesmiddelen, zo meldt het Ivoren Kruis.

Welvaart volgens nieuw onderzoek risicofactor voor gebitsslijtage

Een hoge socio-economische status wordt vaak gekoppeld aan betere resultaten op het gebied van gezondheid. Uit een wereldwijd onderzoek onder 30 landen blijkt nu echter dat welvaart mensen juist vatbaar kan maken voor orale aandoeningen, zoals cariës en gebitsslijtage. Dat meldt Dental Tribune. De reden? Bijvoorbeeld dat kinderen die opgroeien in een gezin met een hoog gezinsinkomen vaker en meer toegang hebben tot zoete of zure drankjes als frisdrank, energiedrank en verpakte sappen.

Tip voor Instagram: volg Gezonde Peutermonden

Wil je regelmatig zelfzorgtips voor kleine kinderen ontvangen in je Instagram-feed? Volg dan Gezonde Peutermonden.

Bron: Nieuwsbrief KNMT

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here