Baby’s zijn gebaat bij direct en zo lang mogelijk huid-op-huid contact met de moeder. Hiervoor is soms extra ondersteuning nodig. De Babyroo is een geavanceerde opvangtafel met behulp waarvan dit contact eerder en langer kan plaatsvinden.

De ultramoderne Babyroo, ontwikkeld door Dräger, is een open warmtetafel met moderne thermoregulatie functies, die naar wens van de zorgverleners te configureren is. Geavanceerde ingebouwde technologieën ondersteunen bij reanimatie en gezinsgerichte zorg. De warmtestraler verwarmt het matrasoppervlak gelijkmatig en continu. Hierdoor, wordt onderkoeling van een te vroeg geboren baby beperkt en koudestress voorkomen. Hiermee draagt de Babyroo bij aan een gezonde groei van de baby. De opvangtafel is ontworpen om zorgverleners een ergonomische werkplek te bieden, waar zelfs in hectische situaties alle benodigde functies gemakkelijk toegankelijk zijn.

Als één van de eerste ziekenhuizen in Nederland heeft Fam, geboortezorg en kindergeneeskunde in het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) de opvangtafels in gebruik genomen. Hierdoor verbetert de kwaliteit van de acute opvang van pasgeboren baby’s in het ziekenhuis aanzienlijk. In totaal zijn vijftien van de geavanceerde opvangtafels aangeschaft. Deze worden voortaan op alle plaatsen in het ziekenhuis ingezet waar acute opvang van pasgeborenen plaatsvindt.

Enorme vooruitgang

Het belangrijkste doel van Fam is om pasgeboren baby’s na de geboorte direct en zo lang mogelijk huid-op-huid bij de moeder te leggen. “Soms is echter extra ondersteuning voor de pasgeborene noodzakelijk, en daar komt de Babyroo opvangtafel van pas”, zegt Ramona van Dam, verpleegkundige op de verloskamers van het ETZ. Medisch technoloog Peter Croes noemt het gebruik van dezelfde opvangtafel op alle plekken een enorme vooruitgang in de kwaliteit van de zorg voor pasgeborenen. “Alle nieuwe ontwikkelingen in de acute opvang zijn geïntegreerd in de Babyroo. Dat zorgt voor consistentie en efficiëntie in de zorgverlening.”

Monique Broers, neonatologieverpleegkundige, benadrukt het belang van deze innovatie: “De Babyroo is een baanbrekende opvangtafel die ons in staat stelt om pasgeborenen met de best mogelijke zorg te omringen. Het benadrukt onze toewijding aan gezinsgerichte zorg en biedt ons de technologie en ondersteuning die nodig zijn om baby’s een goede start in het leven te geven.”

Warmtestraler

De naam ‘Babyroo’ weerspiegelt Dräger’s toewijding om elke baby een veilige en zo natuurlijk mogelijke omgeving te bieden, vergelijkbaar met de buidel van een moederkangoeroe. Stap voorwaarts
Het ETZ is verheugd om deze innovatieve stap voorwaarts te zetten in de zorg voor pasgeborenen en blijft zich inzetten voor de hoogste normen van gezinsgerichte zorg.

Dräger is dé specialist in medische technologie voor de neonatale zorg, de IC en de OK. De Babyroo opvangtafel is een uitstekend voorbeeld van hun toewijding aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van pasgeborenen.

Bron: Persbericht ETZ

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan