Een nieuwe film, getiteld ‘Sages-femmes’, belicht de ups en downs van het werken op een kraamafdeling in Frankrijk. De film is vanaf 5 oktober te zien in de bioscoop. Sages-femmes is gemaakt met behulp van verloskundigen en er zijn ook echte bevallingen in te zien.

De film is een sociaal-realistisch drama over verloskundigen. Regisseur Léa Fehner brengt op subtiele wijze de kijker dichter bij de dagelijkse realiteit van het ziekenhuispersoneel. Ze betrok echte verloskundigen bij het maakproces van de film, filmde daadwerkelijke bevallingen en liet jonge acteurs van de toneelschool meelopen op de kraamafdelingen.

Vakblad Vroeg mag driemaal twee vrijkaarten verloten. Geïnteresseerd? Laat het ons voor maandag 2 oktober weten via een mail naar vroeg@dgcommunicatie.nl. De winnaars krijgen bericht en ontvangen de vrijkaarten per post. De kaartjes zijn te gebruiken bij elke bioscoop waar de film draait.

Over de film

Huisgenoten Sofia en Louise zijn nieuw op de werkvloer in een geboortekliniek in Toulouse. Beiden zijn pas afgestudeerde verloskundigen, klaar om na vijf jaar opleiding hun vaardigheden in de praktijk te brengen. Hun start verloopt echter verre van soepel. Ze worden direct in het team geplaatst, waar nauwelijks tijd is voor begeleiding. De telefoon staat roodgloeiend, monitoren piepen en continue wordt er gezocht naar een vrije verloskamer om aanstaande ouders te helpen met de bevalling. Sofia en Louise moeten niet alleen snel leren omgaan met de hoge werkdruk, maar ook met de dagelijkse realiteit van nieuw leven, moederschap en soms de dood. 

Authentiek beeld

Met minimale opsmuk en een dynamische cameravoering geeft Léa Fehner een authentiek beeld van het werk in de kliniek en de betekenis ervan voor vrouwen die moeder worden. Sages-femmes ging in première tijdens de afgelopen editie van het filmfestival van Berlijn, waar het de Prijs van de Oecumenische Jury won. Ook ontving het de derde prijs in de Panorama Publiekscategorie.

Bekijk de trailer >>

Op deze website komen binnen kort alle bioscopen te staan waar de film gaat draaien.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan