Hulpmiddel voor snel signaleren van kleuter met ontwikkelingsvoorsprong

0
1024

Jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong dreigen door de overgang naar de basisschool op achterstand te komen. Een hulpmiddel voor vroegsignalering kan dit voorkomen. Al in de eerste zes weken kan een mogelijke ontwikkelingsvoorsprong worden vastgesteld.

Om maar niet uit de toon te vallen, passen veel kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong zich binnen de eerste weken op de basisschool aan. Daardoor kunnen zij last krijgen van faalangst en gaan onderpresteren. Uit frustratie en verveling zijn er ook kinderen die gedragsproblemen krijgen. Het is daarom van belang om een kind met een ontwikkelingsvoorsprong binnen zes weken dat het op school is te signaleren. Maar hoe herken je zo’n  kind?

De SLO heeft een hulpmiddel voor vroegsignalering gepubliceerd. Met dit hulpmiddel kan in de eerste zes weken dat een kleuter naar de basisschool gaat, een mogelijke ontwikkelingsvoorsprong worden vastgesteld. Het is bedoeld voor signaleren en niet voor het vaststellen van een diagnose. Na signaleren kan samen met de leerkracht, IB-er of schoolpsycholoog gekeken worden hoe het kind uitdagingen en begeleiding te bieden, waardoor het zich kan ontwikkelen.

Lees verder op earlyyearsblog.nl >>

 

 

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here