Hackathon wil impuls geven aan kansrijke start in eerste 1000 dagen

0
1287
bevalling

Garage 2020 en Platform 51 slaan de handen ineen en organiseren de landelijke hackathon Een kansrijke start. Doel is om een innovatieve en fundamentele oplossing te bedenken voor het vergroten van het aantal kinderen in Nederland dat een kansrijke start heeft.

Juist omdat de ontwikkeling van een kind in de eerste 1000 dagen razendsnel gaat, is het van fundamenteel belang dat deze goed verloopt: er is maar één kans op een goede start. De hackathon wil hier een impuls aan geven. Het betreft een evenement waarin (teams van) deelnemers non-stop bezig gaan om binnen een korte tijd oplossingen voor een aangereikte casus te bedenken.

Tijdens de hackathon Een kansrijke start worden vijf locaties in Nederland beschikbaar gesteld voor deelnemers en teams. Deelname is gratis (vervoer en overnachting is op eigen kosten). De deelnemers brengen vaak verschillende talenten mee om daarmee effectieve teams te vormen. Deze teams worden of door de deelnemers zelf gevormd of door de organisatie.

Wat, wanneer en waar?

De hackathon vindt plaats van 30 maart tot 4 april 2020 in Amsterdam, Eindhoven, Leiden, Utrecht en Hengelo. Op elke locatie wordt een programma ontwikkeld met inhoudelijke sprekers en is er begeleiding op het proces van de hackathon. Je bent (eventueel met meerdere deelnemers) van harte welkom! Er zijn geen regels voor de grootte of samenstelling van jouw team. Als het maar leidt tot innovatieve oplossingen voor een kansrijke start.

Een onafhankelijke en deskundige jury met diverse experts selecteert één innovatie/team per locatie als winnaar. De vijf winnaars presenteren hun innovatie op het landelijke event Samen Toekomst Maken op 16 april 2020 in de Fabrique in Utrecht. Daar wordt dé landelijke winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt een geldprijs om de winnende innovatie verder te ontwikkelen.

Lees verder >

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here