Het geven van een kansrijke start aan baby’s en dreumesen vormde het thema van een webinar van EarlyYearsBlog. Centraal stond het verbeteren van de kwaliteit van de kinderopvang voor baby’s en dreumissen. Dit webinar is nu gratis terug te kijken.

EarlyYearsBlog is een platform van de Universiteit Utrecht. Het webinar bestond uit een plenaire lezing en twee deelsessies.

Programma webinar

Kwaliteit van de Opvang voor baby’s en dreumesen – Pauline Slot
Opvang van hoge kwaliteit is essentieel voor het welbevinden, het gevoel van veiligheid en de ontwikkeling van jonge kinderen. Hoe ziet de kwaliteit van de opvang voor baby’s en dreumesen eruit? Kunnen baby’s en dreumesen een goede relatie opbouwen met medewerkers? Worden ze uitgedaagd en gestimuleerd in hun ontwikkeling? Op basis van de nieuwste gegevens uit de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK) bespreekt Pauline Slot (Universiteit Utrecht) de kwaliteit en welke mogelijkheden er liggen om baby’s en dreumesen een nóg betere start te geven.

Praktische voorbeelden voor uitdaging voor baby’s en dreumesen – Mehrnaz Tajik
Baby’s en dreumesen uitdagen is een vak apart. Want hoe kom je tegemoet aan de behoefte van verschillende leeftijden? En hoe zorg je voor uitdaging zonder overprikkeling? In deze workshop krijg je praktische voorbeelden van uitdagende materialen voor baby’s en dreumesen, hoe je het verkennen van de ruimte kan stimuleren en hoe je het baby- en dreumesspel kan verrijken. Er worden tips uitgewisseld over hoe je de ruimte kan inrichten en het dagritme kan plannen in een groep met verschillende leeftijden.

Hoe bevorder je de ontwikkeling van baby’s en dreumesen in de dagopvang? – Paulien Muller
Hoe kun je dreumesen blijven uitdagen op een babygroep? Hoe kun je baby’s veiligheid en bewegingsruimte bieden op een verticale groep? En hoe realiseer je dat elke leeftijdsgroep een adequaat taalaanbod krijgt? Deze workshop voor managers en coaches handelt over de mogelijkheden om baby’s en dreumesen optimaal op te vangen. In de workshop deelt HumanKind hoe zij het aanbod voor baby’s en dreumesen hebben doordacht en vormgegeven. Na deze aanzet volgt een gesprek over hoe je dagopvang kan organiseren die ontwikkelingsstimulerend is voor alle leeftijden.

Terugkijken

Naar het webinar op YouTube >

Bron: earlyyearsblog.nl

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek Vroeg

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van moeder en kind? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan