Gratis online cursussen over TOS, prikkelverwerking en gehoorverlies

0
4247

Door het coronavirus kan het lastig zijn om de juiste informatie of hulp te vinden. Kentalis helpt ouders en professionals tijdelijk gratis op weg met gratis online cursussen. Tot 1 september kan men zich gratis inschrijven.

Taalontwikkelingsstoornissen (TOS)

In de online cursus voor ouders leer je wat een TOS is, hoe deze zich kan uiten en wat het hebben van TOS betekent voor kind en voor ouders. Ook worden suggesties gegeven over het in gesprek gaan met je kind. Voor elke leeftijdsgroep is een aparte module beschikbaar. De modules zijn gemaakt voor ouders, maar ook interessant voor professionals die werken met kinderen met TOS.

Gehoor en dovencultuur

Ben je benieuwd waarom de Nederlandse Gebarentaal zo belangrijk en bijzonder is? Kies dan voor de online cursus ‘De wereld van doven en slechthorenden’: Cultuur en identiteit’. Je duikt ook in de geschiedenis van het dovenonderwijs. De online cursus ‘Gehoor in beeld‘ belicht hoe het oor werkt en wat gehoorverlies kan veroorzaken. Ook leer je welke verschillende hoorhulpmiddelen er zijn en wanneer je deze kunt inzetten. Deze cursus is ontwikkeld voor ouders, maar ook interessant voor professionals.

Prikkels

Zorgt deze coronatijd voor extra prikkels bij je kind of cliënt? Na het volgen van onze gratis online module Zintuiglijke prikkelverwerking ken je de kenmerken van onder- en overprikkeling en kan je een verstoorde prikkelverwerking herkennen. Daarnaast weet je welke strategieën jij kunt toepassen als er sprake is van onder- of overprikkeling. Interessant voor iedereen die meer over zintuiglijke prikkelverwerking wil leren.

Interactie en communicatie

Stel je voor hoe je leven er op dit moment uit zou zien, zonder communicatie. Voor personen met een communicatieve meervoudige beperking (CMB) is communicatie niet vanzelfsprekend. In onze gratis module Interactie en Communicatie leer je hoe je de situatie voor personen met CMB veilig kunt maken en krijg je handvatten die je helpen om veiligheid, interactie en initiatief te stimuleren in je contact met je kind, jouw leerling of cliënt. Interessant voor ouders van een kind met CMB en startende professionals binnen de doelgroep CMB.

Kortingscode

Gebruik bij de aanmelding de kortingscode ONLINELEREN_LENTE2020. Je kunt je tot 1 september gratis inschrijven. Vanaf het moment van inschrijving heb je een jaar lang toegang tot de cursus in de Kentalis Leeromgeving.

Daarnaast biedt Kentalis andere (gebaren) cursussen en opleidingen aan: www.kentalisshop.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here