NSDSK heeft een e-learning over de taalontwikkeling en wat daarin mis kan gaan. De e-learning, gratis te volgen, is interessant voor iedere professional die werkt met jonge kinderen. Bijvoorbeeld in de kinderopvang, op een peuterspeelzaal of als gastouder. Je kunt drie modules volgen.

De online modules nemen je mee in de taalontwikkeling van jonge kinderen. Je leert meer over de kenmerken van een taalachterstand en een taalontwikkelingsstoornis. In de laatste module leer je op welke manier jij kunt helpen om kinderen met taalproblemen de juiste zorg te laten krijgen. Aan het einde van de e-learning kun je je persoonlijke certificaat van voltooiing downloaden.

Je kunt kiezen uit:

  • Basismodule 1. Taalontwikkeling 0-4
  • Basismodule 2. Kennismaking TOS
  • Basismodule 3. Signalering & Toeleiding TOS

Naar de modules >>

AdvertentieVroeglezing - artikel

Taalmeter

Om de taalontwikkeling onder de aandacht te houden heeft de NSDSK verder een Taalmeter ontwikkeld. Op de taalmeter zijn de minimum spreeknormen naast de gemiddelde leeftijd bij de lengte gezet. De taalmeter is hier te downloaden.

Zie ook:

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieNomineren Vroegwerker
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

"*" geeft vereiste velden aan