Hoe kinderen taal van huis uit meekrijgen sluit niet altijd aan bij wat nodig is om mee te kunnen doen op school. Ervaringsdeskundigen en experts uit zowel de wetenschap als praktijk gaan in op de vraag hoe de taalontwikkeling binnen het gezin is te versterken. Dit doen zij in de interactieve publicatie ‘Taalontwikkeling binnen het gezin’.

De rol van ouders is bij het leren van taal aan hun kinderen is groot. Jonge kinderen brengen namelijk de meeste tijd thuis door. Veel praten, interactie en voorlezen stimuleert de woordenschat van kinderen. Dit helpt hen om op latere leeftijd goed mee te komen op school en in de maatschappij.

Bron: movisie.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan