Begin dit jaar werd Matté Schroder uitgeroepen tot ‘Vroegwerker van het jaar’.  Op de nog prille website #PlayfulPoets publiceert de medewerker van Kentalis speelse gedichten over ontwikkeling, spel en FloorPlay. Vanaf nu verschijnt een jaar lang maandelijks een gedicht van zijn hand op vakbladvroeg.nl.

Het eerste gedicht draagt de titel ‘1000 dagen’. Dit gedicht gaat over die eerste periode in het leven van een kind, waarbij het belangrijk is om steeds de ontwikkeling goed te blijven volgen. Matté zegt hierover het volgende:

In ons dagelijkse werk bij Kentalis zien wij kinderen waarbij de (communicatieve) ontwikkeling moeizaam op gang komt. Vanaf de geboorte zijn er al stapsgewijs ontwikkelingen te zien. De methode FloorPlay geeft daar inzicht in.’

1000 dagen

Die eerste 1000 dagen
zijn zo belangrijk voor een kind.
Die prille start kent vele lagen
omdat ontwikkeling dan begint

AdvertentieCongres opvallende kinderen in de kinderopvang

Tijdens die eerste 1000 dagen
heeft de ouder zijn kind pas net ontmoet.
Misschien ontstaan er toch wat vragen
over wat het kind nu precies kan en doet.

In die eerste 1000 dagen
is vooral blijven kijken relevant.
Wat is de reden voor die vragen?
Wat is er eigenlijk aan de hand?

In het jonge leven van een kind
is spel direct van groot belang.
Als je dat ook belangrijk vindt
helpt FloorPlay jou op gang.

Spel als motor

De website #PlayfulPoets is een initiatief van Matté Schroder en Yolanda van der Beek, beiden FloorPlay Specialist i.o. Zij schrijven hierover het volgende:

‘In onze gedichten kun je ervaren dat spel een belangrijke motor voor de ontwikkeling is. Als je elkaar kunt vinden en op speelse wijze kan aansluiten bij het juiste niveau van een kind, komt dat de ontwikkeling enorm ten goede.’

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan