Datum: 26-09-2023
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: online
Cursus | Emotie

Als kinderen opgroeien leren we ze hoe ze moeten lopen en zindelijk worden, maar hoe ze met emoties om moeten gaan, wordt vaak vergeten. Er wordt vanuit gegaan dat ze dat wel weten. Terwijl ze juist hierbij veel begeleiding van ouders nodig hebben. Als professional in de jeugdgezondheidszorg krijg je veel vragen van ouders over het gedrag van hun kind, zoals een boze driftbui of angsten. Vind je het lastig om ouders goed te adviseren en tips te geven hoe ze hun kind kunnen begeleiden? En wil jij je verdiepen in het thema kind en emoties? Volg dan deze korte online training van NSPOH waarin je ook praktische tips krijgt.

Tijdens deze training onderzoeken we met elkaar wat de functie van emoties is en waarom we ze eigenlijk hebben. Als je bewust wordt van de functie ervan, dan snap je ook beter wat je te doen staat.

Vaak snappen ouders niet goed wat de behoefte van het kind is dat onder bepaald gedrag zit. Zij reageren primair op een driftig kind in de supermarkt of een kind dat rond stuitert van blijdschap. Meestal wordt het gedrag afgewezen, terwijl op zulke momenten kinderen juist wat te leren hebben. Als ouders leren verder kijken dan het (vaak ongewenste) gedrag van een kind, zien we wat de onderliggende emotie wil vertellen. Door een kind te helpen deze emotie op een meer gewenste manier te uiten kan het zich ontwikkelen tot een zelfbewuste volwassene vol zelfvertrouwen.

Per emotiegroep (blij, boos, bang, bedroefd) gaan we dieper in op de functie ervan en wat het van de ouder vraagt. Na het volgen van de training kun je ouders psycho-educatie over emoties én praktische tools bieden om de omgang met hun kind te verbeteren.

Voor meer informatie, klik hier

  • Deel dit evenement
Startdatum:
26-09-2023
Einddatum:
26-09-2023
Locatie:
online
AdvertentieVROEG, het magazine voor jou!
Datum: 26-09-2023
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: online
Cursus | Emotie
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan