Datum: 17-05-2024
Tijd: 00:00 - 00:00
Congressen | Taal / TOS

Vrijdag 17 mei 2024 vindt de vierde editie van het congres TaalStaal 2024 plaats. Thema is deze keer TOS en meertaligheid. Half april hebben zich al meer dan 360 professionals voor het wetenschappelijk congres. ingeschreven. Ben jij er ook bij? TaalStaal is geaccrediteerd voor logopedisten en gericht op praktijkprofessionals uit zorg en onderwijs.

In het volledig vernieuwde NBC Congrescentrum in Nieuwgein presenteren vooraanstaande sprekers hun onderzoek over TOS en meertaligheid. Met onder andere dr. Kerry Ebert , onderzoeker aan de University of Massachusetts, prof.dr. Elma Blom, hoogleraar Universiteit Utrecht en Kentalis-onderzoeker drs. Mirjam Blumenthal. Alle drie zijn zij experts op het thema.   

TaalStaal 2024: innovatief en actueel

TOS en meertaligheid staan sterk in de belangstelling. Lezingen en posterpresentaties maken actueel internationaal en Nederlands onderzoek beschikbaar voor de dagelijkse praktijk. Daarbij is ook veel aandacht voor digitale middelen en innovatie. Zo ontwikkelden onderzoekers van de Universiteit Utrecht en van de Hogeschool Utrecht een online testbatterij voor een betrouwbaardere signalering van TOS bij meertalige kinderen. Een voorlopige versie daarvan is vanaf TaalStaal  al te gebruiken door professionals. Leer meer over LITMUS-NL en de stappen richting implementatie tijdens een bezoek aan deze poster.

Diagnostiek, het effect van gemixt taalaanbod en onderwijs

In de ochtend kun je luisteren naar dr. Kerry Ebert, prof.dr. Elma Blom en Mirjam Blumenthal. Ze bespreken hun meest recente onderzoeksinzichten. Je kunt voor het middagprogramma kiezen tussen de drie lezingen in de grote zaal of drie lezingen in de kleine zaal. Vanwege de afstand tussen de zalen is wisselen tussentijds niet mogelijk.  Als de kleine zaal is volgeboekt, word je ingedeeld bij de grote zaal. Iedereen kan de posterstands bezoeken in de ochtend- en middagpauzes en tijdens de lunch.  

TaalStaal nieuws

Schrijf je in voor de TaalStaal nieuwsbrief. Hier lees je updates over sprekers, achtergrondartikelen en meer.

Kosten en betaling 

Ga voor inschrijving naar Inschrijven « TaalStaal 

Reguliere deelnemers betalen € 280,- per persoon. Het studententarief is € 60,-.

Ken jij nog collega’s of professionals die de kennis van TaalStaal niet mogen missen? Lees meer over het programma op TaalStaal en schrijft je in voor de TaalStaal nieuwsbrief om op de hoogte te blijven! We hopen op een mooie opkomst op 17 mei.

  • Deel dit evenement
Startdatum:
17-05-2024
Einddatum:
17-05-2024
Locatie:
AdvertentieAbonneer je op onze gratis nieuwsbrief
Datum: 17-05-2024
Tijd: 00:00 - 00:00
Congressen | Taal / TOS
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan