Datum: 26-04-2024
Tijd: 13:30 - 17:00
Locatie: Eco Café, Antwerpen
Baby | Seminar | Zwangerschap

De voorbije jaren zijn ‘de eerste 1000 dagen’ een echt begrip geworden. Beleidsmakers, opiniemakers en organisaties: allen hebben ze er aandacht voor! Steeds meer raken we vertrouwd met het inzicht dat er zich, vanaf de conceptie tot ruwweg het tweede levensjaar, van alles voltrekt in en rond het lichaampje van een kind. Van de hersen- tot de sociale en emotionele ontwikkeling: wat er (niet) gebeurt tijdens de eerste levensfase kan de gezondheid en het welzijn van iemand op latere leeftijd sterk beïnvloeden.

Maar samen met de interesse komt ook de polemiek. Is het discours rond vroegkinderlijke zorg een helder betoog over hoe de start voor jonge kinderen en hun families er hoort uit te zien, of komen we in een vervreemdend opbod terecht? Moeten ouders zich vooral zélf aangesproken voelen over wat hen te doen staat, of hebben we oog voor de risico’s van maatschappelijke ongelijkheid? Is de impact van ‘het begin’ een goede voorspeller voor ‘de toekomst’, of leidt determinisme tot druk en tunnelvisie?

Als pedagogen geloven Philippe Noens en Stefan Ramaekers in het publieke debat. Ze vroegen daarom aan academici en professionals vanuit verschillende achtergronden en engagementen wat er volgens hen op het spel staat en werkten samen met de Interactie-Academie een bijzondere editie uit van het Systeemtheoretisch Bulletin. Op het seminarie van 26 april wordt dit ‘Strijdschrift’ aan u voorgesteld. Het wordt ongetwijfeld een namiddag van wikken en wegen, met bezorgdheden, knooppunten en boeiende aanbevelingen!

Voor meer informatie over dit evenement van de Interactie Academie, klik hier

  • Deel dit evenement
Startdatum:
26-04-2024
Einddatum:
26-04-2024
Tijd:
13:30 - 17:00
Locatie:
Eco Café, Antwerpen
AdvertentieAbonneer je op onze gratis nieuwsbrief
Datum: 26-04-2024
Tijd: 13:30 - 17:00
Locatie: Eco Café, Antwerpen
Baby | Seminar | Zwangerschap
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan