De eerste dagen na de geboorte van een baby speelt de kraamzorg een belangrijke rol in het begeleiden van baby en ouders. Het leven buiten de baarmoeder is een grote overgang. De ene baby past zich sneller aan dan de andere en vaak zonder problemen. Maar wat als er wel een kink in de kabel komt? Dan kan een kraamverzorgende een belangrijke rol spelen in het herkennen van problemen bij de baby, de ouder of in de thuissituatie.
Is wat je ziet afwijkend, wanneer moet je in actie komen of overleggen met de verloskundige, huisarts of maatschappelijk werker? In dit online minisymposium worden drie thema’s besproken uit de dagelijkse praktijk. Inspirerende sprekers praten je bij met praktijkvoorbeelden en video’s.
- Pluis of niet-pluis, hoe herken ik een baby met een neurologisch probleemGoede observatie van spontane motoriek is heel belangrijk. Wat zijn de rode vlaggen, wanneer trek je aan de bel? Aan de hand van video’s en casus leer je wat goed kijken én herkennen is.
- Sociaal welzijn, stress en psychische klachten: praktische handvatten om ouders te ondersteunenEen goede start is voor ieder kind heel belangrijk. Sociaal welzijn, stress en psychische klachten bij de ouders hebben invloed op de groei en ontwikkeling van het kind. Je krijgt uitleg over de invloed van omstandigheden met praktische handvatten waar je meteen mee aan de slag kunt in de praktijk!
- Help, ik zie een vlekje op de babyhuid!Wat is een normale babyhuid en wanneer zeg jij tegen ouder(s) dat hun baby naar de arts moet? Hoe en wat vertel je dan? Hoe herken je vlekjes waar je zelf iets aan kunt doen en welk advies geef je? Welke verzorgingsproducten kun je wel gebruiken en welke misschien beter van niet? Met veel voorbeelden krijg je tips en trics.
Doelgroep
Kraamzorg
Meer informatie
Meer informatie over deze online scholing van SCEM is hier te vinden.