Een knuffel op afstand – alles over corona voor peuters en kleuters

0
360

Speciaal voor kinderen in de leeftijd t/m 6 jaar is het boekje ‘Gijs Gekko – een knuffel op afstand’ ontwikkeld. Het boekje maakt een ingewikkeld onderwerp als corona en alle onrust die dat met zich mee brengt makkelijker bespreekbaar.

Ook nu de scholen weer begonnen zijn is het voor veel kinderen lastig. Er zijn veel wisselingen geweest, het afscheid nemen bij het hek is onwennig en ouders moeten in het openbaar vervoer een mondkapje op. Stuk voor stuk overweldigende ervaringen voor jonge kinderen. Vanuit pedagogisch medewerkers wordt bevestigd dat de meeste kleuters en peuters vooral nog bezig zijn geweest met het interpreteren van alles wat er gebeurt en nu pas bezig zijn met het verwerken ervan en dat het belangrijk is om er over te blijven praten op een manier die aansluit bij hun belevingswereld.

Gijs Gekko gaat niet zozeer inhoudelijk over het virus, maar legt de nadruk op de geborgenheid en het wegnemen van eventuele angst of schuldgevoelens bij kinderen. Bij het maken van het boekje heeft kinderpsycholoog Tischa Neve de auteurs van advies voorzien. Het boekje helpt om openheid en vertrouwen te creëren in deze ingewikkelde tijd.

Het boek kost € 12,95 is verkrijgbaar via www.kleinedenkers.nl. Een deel van de opbrengst van de boekjes gaat naar stichting Het Vergeten Kind.

 

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here