Congres Vroegsignalering en Vroeghulp 2019 – eerste lustrumeditie!

0
1685

Vroeg erbij zijn is dé manier om de gevolgen van fysieke, psychische of sociale problemen bij de ontwikkeling van een jong kind tijdig in te dammen. Voor de vijfde keer op rij biedt het Congres Vroegsignalering en Vroeghulp concrete handvatten om alert te reageren op de hulpvraag van ouders en kind. Dit keer op 13 maart 2019 in Eindhoven.

Vroegsignalering en vroeghulp krijgen een steeds prominentere plek in de hulpverlening. Vanuit wetenschap en politiek wordt alsmaar duidelijker dat goede signalering en goede hulp op jonge leeftijd zwaardere problematiek op latere leeftijd kan voorkomen. Het Congres Vroegsignalering en Vroeghulp, een initiatief van Vakblad Vroeg en Euregionaal Congresburo, wil professionals informeren over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van vroegsignalering en methodieken van vroeghulp uitlichten. Het afwisselende programma biedt professionals van allerlei disciplines verdieping en inspiratie.

Plenaire sprekers

Tijdens de eerste lustrumeditie belichten drie sprekers plenair vanuit verschillende invalshoeken de laatste stand van zaken.

  • Prof. Dr. Manu Keirse: Levend verlies
  • Hilde Seys: Hulp bij psychosomatische klachten
  • Prof. dr. Lenneke Alink: Kindermishandeling en gehechtheid

Deelsessies

De middag bestaat uit maar liefst zes praktische deelstromen om uit te kiezen.

  • Silvia van den Heijkant MD PhD: Voorzorg en Voorzorg-verder
  • Dr. Evelien Dirks: Vroege ouder-kindinteracties bij jonge kinderen met communicatieproblemen
  • Drs. Dianne Wesselink: Effecten Foetaal Alcoholsyndroom op ontwikkeling
  • Prof. Dr. Tessa Kieboom: Jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong
  • Drs. Eveline Beerkens: Versterken zelfregulatie
  • Drs. Marianne Went: Trauma signaleren en behandelen – EMDR bij baby’s

Congresinformatie

Alle informatie  over het programma, de sprekers, accreditatie en deelnamemogelijkheden naar de website van Euregionaal Congresburo. Zoals gebruikelijk geldt ook nu wweer een aantrekkelijk korting voor (nieuwe) abonnees van Vakblad Vroeg.

Website Euregionaal Congresburo >>

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here