Speelse training voor ouders met zorgen over peuter

0
707
lachend meisje spelend op de grond

Bij veel jonge kinderen bestaan er zorgen wat betreft contact, communicatie, spel of flexibel gedrag. Vaak is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand is. BEER is een pas ontwikkelde, speelse en laagdrempelige training voor ouders van deze kinderen.

De oudertraining wordt ingezet bij kinderen van 12 tot circa 30 maanden. BEER wordt nu alleen aangeboden in de regio Nijmegen, maar vanuit het landelijk expertise netwerk Autisme Jonge Kind treft men voorbereidingen om de training landelijk uit te rollen.

Factsheet

In een factsheet wordt de aanpak kort en bondig uiteengezet, klik hier.

Wetenschappelijk onderzoek

Momenteel vindt er ook wetenschappelijk onderzoek plaats naar het effect van de training. Dit gebeurt in twee stappen. In de pilotfase, die bijna is afgerond, neemt een kleine groep kinderen en hun ouders deel aan het onderzoek. Aan de hand van eerste ervaringen van hulpverleners en ouders zal de inhoud van de training verder worden aangescherpt.

Vervolgens start een grotere studie. In deze fasen worden twee groepen met elkaar vergeleken: een BEER-groep en een groep kinderen en ouders die gebruikelijke zorg ontvangt. In iedere groep zullen 44 kinderen met hun ouders deelnemen. Deze fase van het onderzoek start in november 2019.

Bron: autismejongekind.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here