Kinderen in de leeftijd van 0 tot 7 jaar met meervoudige ontwikkelingsproblemen moeten sneller de juiste zorg krijgen. Het nieuwe Kinderexpertisecentrum Oost Nederland maakt zich daar sterk voor.

Kinder Expertisecentrum Oost Nederland, kortweg KIECON, is een diagnostisch centrum voor kinderen met complexe ontwikkelingsproblemen. KiECON maakt snel passende hulp mogelijk. Ouders en kinderen doorlopen het totale diagnostiekproces binnen een streeftijd van drie maanden na aanmelding en ontvangen aansluitend een advies voor het vervolg. Aansluitend aan de diagnostiek zorgt KiECON ervoor dat het kind naar de juiste organisatie wordt verwezen voor verdere behandeling en/of begeleiding.

KiECON is bedoeld voor kinderen van 0 tot 7 jaar met ontwikkelingsproblemen op meerdere gebieden. Bijvoorbeeld een combinatie van onderstaande problemen:
* Algemene ontwikkelingsachterstand
* Afwijkende of te trage ontwikkeling van het bewegen
* Leerproblemen
* Taal- of spraakproblemen
* Afwijkend of opvallend gedrag (bijvoorbeeld angsten of extreem druk gedrag)
* Problemen in contact maken
* Onduidelijke problemen
* Opvoedingsproblemen

AdvertentieVroeg-congres artikel

De huisarts, jeugdarts of medisch specialist kan samen met de ouders besluiten tot verwijzing naar KiECON. Het betreft een initiatief van ziekenhuizen MST en ZGT, revalidatiecentrum Roessingh, kinder- en jeugdpsychiatrie Accare en Karakter, gehandicapteninstelling Aveleijn, jeugdzorginstelling Jarabee en audiologisch centrum Kentalis. Deze instellingen bundelen hun krachten binnen de gezamenlijke koepel.

Klik hier voor meer informatie.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeglezing - artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan