Van 1 tot 7 augustus vindt de Internationale Borstvoeding Week plaats. Coördinator hiervan is  WABA, de World Alliance for Breastfeeding Action. De week is een wereldwijde campagne om het bewustzijn rondom borstvoeding te vergroten.

Jaarlijks organiseert de World Alliance for Breastfeeding Action van 1 t/m 7 augustus de Wereld Borstvoeding Week (WBW). WABA is een wereldwijd netwerk van individuen en organisaties die zich inzetten voor de bescherming, promotie en ondersteuning voor borstvoeding. De World Alliance for Breastfeeding Action past hiervoor de warme ketenbenadering toe van samenwerking tussen sectoren en niveaus om een gemeenschappelijk doel te bereiken. De World Breastfeeding Week-campagne heeft als doel om voorlichting, verankering, betrokkenheid en actie op het gebied van borstvoeding en aanverwante zaken te stimuleren.

De Wereld Borstvoeding Week is gestart in 1992 met jaarlijkse thema’s zoals gezondheidszorg, vrouwen en werk, de International Code of Marketing of Mothermilk Substitutes, gemeenschapsondersteuning, ecologie, economie, wetenschap, onderwijs en mensenrechten. Sinds 2016 is de internationale campagne van de borstvoedingsweek afgestemd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. In 2018 keurde een resolutie van de Wereldgezondheidsvergadering WBW goed als een belangrijke campagne voor het promoten van borstvoeding wereldwijd.

Advertentie

Wereld Borstvoeding Week 2023

De Wereld Borstvoeding Week 2023 (#WBW2023) richt zich op borstvoeding en werkgelegenheid/werk. Het zal de impact van betaald verlof, ondersteuning op de werkplek en opkomende opvoedingsnormen op borstvoeding laten zien door de lens van de ouders zelf. Doelgroepen, waaronder overheden, beleidsmakers, werkplekken, gemeenschappen en ouders, zullen worden betrokken om een cruciale rol te spelen bij het versterken van gezinnen en het in stand houden van borstvoedingvriendelijke omgevingen. Het thema sluit aan bij themagebied 4 van de WBW-SDG 2030-campagne.

Bron: gewoonborstvoeding.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan