De eerste editie van 2024 van ons magazine VROEG is verschenen. De inhoud varieert van de meerwaarde van het benutten van een handpop als pedagogische hulp tot omgaan met dwangstoornissen voor en na de geboorte. En van het belang van meer bewegen voor een kind met beperking tot het voorkomen van angst en trauma’s bij kinderen. Meld je je aan als abonnee met ingang van nummer twee, dan ontvang je automatisch het lentenummer van ons als welkomstgeschenk. Doen!

VROEG, 44 pagina’s dik, is hét magazine voor professionals die werken in de geboortezorg en met jonge kinderen. Iedere editie van het VROEGmagazine belicht tal van andere aandachtpunten op het gebied van ontwikkeling, preventie, vroegsignalering en vroeghulp.

Voorkom ontwikkelingsproblemen

In dit nummer onder meer een interview met neurowetenschapper prof. dr. Hanna Swaab onder de titel : “Gerichte ondersteuning kan veel ontwikkelingsproblemen voorkomen.” Zij maakt duidelijk de dat de hersenontwikkeling als motor fungeert voor de motorische, emotionele, cognitieve en sociale groei van een kind. “Dit betekent dat we niet moeten onderschatten hoe belangrijk  de zwangerschap en  de eerste levensjaren zijn. “Juist dán explodeert de ontwikkeling van onze hersenen.” In dit verband wijst Swaab erop dat veel kinderen door allerlei omstandigheden juist tijdens die vroege ontwikkeling heel kwetsbaar zijn. “Gelukkig kunnen we met gerichte ondersteuning tijdens deze periode veel ontwikkelingsproblemen voorkomen of bijsturen.” De hoe-vraag komt uitgebreid in het interview aan bod.

Alles is taal

Naast het interview met Swaab valt er nog veel meer te lezen in de nieuwe editie. Neem maar eens een kijkje in de nieuwsbriefspecial over de lente-editie.

AdvertentieVroeg-congres artikel

Onder de titel ‘Alles is taal’ introduceert hoofdredacteur Louise van den Broek de nieuwe editie als volgt: “Als zorgverleners in de geboortezorg en aan jonge kinderen hanteren we allemaal een eigen insteek en taal. In VROEG komen al deze disciplines bij elkaar. De wetenschapper naast de projectcoördinator, de kinderopvangmedewerker naast de IMH-specialist en zo weet ik er nog wel een paar.”

Bestellen / abonneren

Bestel hier de lente-editie van VROEG. Inclusief de verzendkosten heb je de nieuwe VROEG voor € 11,00 binnen een paar dagen in huis. Of neem een abonnement vanaf juni en we sturen je het lente-nummer gratis. Deze actie geldt tot 15 april. De prijs voor een abonnement bedraagt € 29,50 (Ned.) of € 32,50 (B.) per jaar. Als abonnee neem je ook met flinke korting deel aan onze congressen.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieNomineren Vroegwerker
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieVroeglezing - artikel

"*" geeft vereiste velden aan