Kaartenset versterkt zelfvertrouwen en eigenwaarde van kinderen

0
1320

De serie ‘Ik ben Ik kaarten’ bevatten affirmaties oftewel complimenten die kinderen helpen met het formuleren van positieve gedachten. Ze hebben een versterkend effect op het zelfvertrouwen. Naast de kaartenset is er een reizende tentoonstelling.

Een affirmatie is een korte zin die je tegen jezelf zegt. ‘Affirmatie’ komt uit het Latijn en betekent ‘versterken’ of ‘bekrachtigen’. Als dit positieve affirmaties zijn, ondersteunen ze het gevoel dat het kind er mag zijn. Dit kan het zelfvertrouwen versterken, omdat onze hersenen vaak geloven wat ze horen. Door dagelijks positieve affirmaties tegen jezelf te zeggen sta je positiever in het leven en zit je lekkerder in je vel.

‘Er mogen zijn’ is een basisgevoel dat elk kind zou moeten hebben. De ‘Ik ben Ik kaartenset’ ondersteunt dit gevoel. Elke kaart bevat een positieve affirmatie vanuit de ik-vorm of een compliment in de jij-vorm. Er zijn steeds een ‘ik’ en een ‘jij’ kaart die bij elkaar passen. Bijvoorbeeld: “Ik ben het waard om liefde te krijgen” en “Jij bent om van te houden”.

De set, die is bedacht en uitgebracht door Karien Kupers, bestaat uit 50 fullcolour kaarten op A6 formaat. De kaarten bevatten vrolijke, vriendelijke en krachtige illustraties van totemdieren en abstracte achtergronden. 25 kaarten zijn geschreven in de ik-vorm en 25 kaarten in de jij-vorm. De kaarten die geschreven zijn in de jij-vorm zijn gemakkelijk om te zetten naar de ik-vorm, waardoor ze op meerdere manieren te gebruiken zijn.

De set kaarten kost € 27,95 en wordt geleverd in een stevig doosje met deksel.

Reizende tentoonstelling

Vanaf januari 2020 gaat een aantal kaarten uit de set op reis door Nederland en België, zodat deze op verschillende plekken terecht komen. Scholen en instellingen kunnen zich hiervoor aanmelden en kunnen dan zelf met de kaarten en de extra materialen aan de slag.

Ga voor meer informatie naar lieverdeliefste.nl >

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here