Hulpverleners moeten het niet pluis-gevoel van ouders serieus nemen. Tegelijk is het ook onverstandig om problemen op voorhand te medicaliseren. Dat zeggen Iris Servatius (Karakter, Nijmegen) en Anne-Riet van Haaren (regionaal ambassadeur Integrale Vroeghulp) in StroomOP, de podcast voor steeds betere jeugdhulp.

In de podcastreeks gaan hulpverleners op zoek naar de wijze waarop kinderen met complexe problemen de juiste steun en begeleiding kunnen krijgen. Ook wordt ingegaan op wat er nodig is om complexe problemen zo veel mogelijk vóór te blijven. In acht afleveringen vertellen bevlogen jeugdhulpverleners hoe volgens hen de jeugdhulp beter kan. De podcast wordt gepresenteerd door wetenschapsjournalist Malou van Hintum.

In de jongste podcast over vroegsignalering en vroeghulp spreekt Malou van Hintum met Iris Servatius-Oosterling, GZ-psycholoog en wetenschappelijk onderzoeker bij Karakter en Anne-Riet van Haaren, regionaal ambassadeur Integrale Vroeghulp voor Brabant en Limburg. Zij maken duidelijk dat effectieve vroegsignalering samenwerking vereist tussen alle voor jonge kinderen relevante specialisten. Zo worden oorzaken van gedragsproblemen helder en is hulp op maat mogelijk.

Vroegsignalering en vroeghulp kunnen ontwikkelingsproblemen voorkomen >>

Je kunt deze podcast beluisteren via jouw favoriete podcast-kanaal zoals SpotifyApple Podcast en Google.

Meld je hier aan voor StroomOPloop voor jeugdhulpprofessionals.

Luister hier naar podcast nr.1. Hoe minder JeugdzorgPlus, hoe beter.

Luister hier naar podcast nr.2. Voor veilig opgroeien bestaat geen recept.

Luister hier naar podcast nr. 3. Hulp op maat geef je samen.

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan