Maxi-Cosi heeft ‘s werelds eerste autostoel voor baby’s en peuters ontwikkeld die is voorzien van airbags. De airbags zorgen ervoor dat bij een botsing het hoofd en nekje worden opgevangen.

Volgens VeiligheidNL belanden er jaarlijks zo’n tweehonderd baby’s en peuters op de eerste hulp na een verkeersongeval. De airbags kunnen een stoeltje volgens de producent 55% veiliger maken. Tijdens een ongeluk klappen twee kleine airbags uit de gordels van het stoeltje. Ze vangen vooral de klap voor de nek en het hoofd van het kind op.

Het nieuwe stoeltje, de AxissFix Air, wordt tweehonderd euro duurder dan de normale stoel van het Helmondse merk. “Dat komt omdat de techniek nieuw is. In de toekomst zal het goedkoper worden”, weet Bart van den Berg van Maxi Cosi.

Hoe logisch het ook klinkt om airbags in te bouwen, heel makkelijk was dat niet. “We moesten gebruiken maken van mobiele airbags. Die techniek is heel ingewikkeld en daarvoor hebben we een samenwerking met een Frans bedrijf dat ook airbags voor bijvoorbeeld motorrijders”, aldus Van den Berg.

Kijk voor meer informatie op de website van de Consumentenbond en Omroep Brabant.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan