App over zorg voor moeders tijdens en na hun zwangerschap

0
954

Rondom veel lichamelijke en psychische aspecten van het moederschap heersen nog taboes. Daarom is er nu een app die de (aanstaande) moeder centraal stelt: How about mom. De informatie is helemaal gericht op de zorg voor moeders tijdens en na hun zwangerschap.

“Waarom heeft niemand me dat verteld?” Iedere nieuwe moeder kan een voorbeeld noemen van iets wat ze graag had willen weten over haar kraamtijd of over moeder worden. Over herstellen van een bevalling, haar lichamelijke gezondheid en die enorme achtbaan van emoties. De app ‘How about mom’ brengt daar verandering in. De app is ontwikkeld met een uitgebreid team van zorgprofessionals en experts uit de gezondheidszorg.

Wat biedt de app?

De ‘How about mom’-app bestaat uit drie onderdelen: een handige symptomenchecker, informatie over het eerste jaar als moeder, en audio- en videocursussen via How about mom Class. De app biedt het meest uitgebreide overzicht van alles waar nieuwe moeders mee te maken krijgen. Van nachtelijk zweten, hormonen en naweeën, tot seks, schoonfamilie en terug naar je werk gaan. Eerlijk, herkenbaar en zonder poespas. Met een groeiend aanbod van aanvullende audio en video cursussen helpt How about mom nieuwe moeders goed voor zichzelf te zorgen.

‘How about mom’ is de enige app die zich richt op intimiteit na je zwangerschap en seks in het leven als nieuwe ouders. “Daar wordt namelijk veel te weinig over gesproken”, aldus Astrid Kremers, seksuologe en relatietherapeute. “How about mom is een steun in onzekere, nieuwe en bijzondere tijden, en bovendien is de app gratis”, zegt Koen Deurloo, gynaecoloog in het Diakonessenhuis Utrecht.

Start-up

De app is ontwikkeld door een gelijknamige Nederlandse start-up met internationale groeiplannen. De onderneming is in 2019 opgericht door Frederieke en Anna Jacobs, ondernemers met een achtergrond in zorg en technologie. “We willen de moeder op nummer één zetten: als zij goed voor zichzelf zorgt, kan ze ook goed voor haar baby zorgen. De How about mom app is dé gids in het eerste jaar moederschap.”

Downloaden

‘How about mom’ is te downloaden voor iOS en Android, klik hier

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here