App informeert over verstandig eten tijdens de zwangerschap

0
194

Bij veel zwangere vrouwen leeft de vraag: wat kan ik nu wel en niet eten? Voor hen heeft het Voedingscentrum de gratis app ZwangerHap ontwikkeld. Daarmee is simpel en snel duidelijk of zwangeren een product kunnen eten. Zo niet, dan laat de app zien wat wél mag.

Astrid Postma-Smeets, expert voeding en gezondheid bij het Voedingscentrum: ”Veel zwangere vrouwen zoeken op internet op of ze iets kunnen eten. Maar soms is de informatie tegenstrijdig. Daar kun je behoorlijk onzeker van worden. ZwangerHap neemt die onzekerheid weg. Je ziet snel van duizenden producten of je het wel of beter niet kunt eten. En de informatie komt van een betrouwbare bron. Het Voedingscentrum volgt namelijk de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en weegt alle onderzoeken zorgvuldig tegen elkaar af.”

Snel en makkelijk zoeken

De app is snel, overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Wil een zwangere vrouw bijvoorbeeld weten of het verstandig is om brie, tonijn of salami te eten, dan hoeft zij het product slechts op te zoeken in de app. In het andere geval geeft de app tips wat je wél allemaal kunt eten.

Meer voordelen

De app geeft nog veel meer informatie. Bijvoorbeeld over de groei van de baby van week tot week in de buik. Ook vindt men informatie over gezond eten tijdens de zwangerschap en tips over wat men kan eten bij zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid en brandend maagzuur.

Gezond en veilig eten tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om gezond en veilig te eten, ook voor de baby. Maar zwangere vrouwen zijn wel gevoeliger voor voedselinfecties. En de listeria-bacterie kan ook schadelijk zijn voor de baby. Daarom is het aan te raden om tijdens de zwangerschap sommige dingen niet eten, zoals rauw vlees en rauwe vis. Verder kunnen schadelijke stoffen zoals alcohol, dioxines in roofvissen en gifstoffen in planten en kruiden kunnen in grote hoeveelheden gevaarlijk zijn voor de baby.

Download

De app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.

Overige informatie

Voor de mensen die liever geen app installeren: op voedingscentrum.nl staat de online tool ‘Kan ik dit eten?’.

Klik hier voor meer informatie over de app.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here