Onderhuidse stress kan de ontwikkeling van jonge kinderen in de weg zitten. Bijvoorbeeld als gevolg van moeilijke bevallingen, ziekte of medische ingrepen direct na de geboorte. Hoe kunnen ouders daarop inspelen? In dit webinar neemt Anneke Vinke je bij de hand.
Ja, ik wil dit webinar nabestellen >
Er ontstaat vanaf de geboorte een patroon tussen ouders en kind dat we wel de ‘dyadische dans’ noemen: afstemmen, duiden, praten, bewegen, signalen lezen en erop reageren. Vaak gaat het vanzelf, impliciet. Ouder-kindinteractie bestaat dus uit veel meer dan woorden alleen. Aanraking en ingaan op lijfelijke signalen is wezenlijk, zeker bij heel jonge kinderen.
Stress, gehechtheid en trauma tijdens de eerste duizend dagen kunnen de zich ontwikkelend gehechtheidsrelatie flink in de weg zitten. Wat kan een ouder dan doen om een gestresste baby te kalmeren? En vooral ook hoe blijven ze daar zelf kalm bij? In dit webinar gaat het over die impliciete signalen en over de automatische reacties van ouders en hoe hiermee om te gaan. Anneke Vinke doet dit door de theorie van stress, trauma en gehechtheid te verbinden aan wat we nu precies in het lijf van een jong kind zien.
Dit is een opgenomen webinar
Deelnameprijs: 29,95
Organisatie: IMH Nederland en Vakblad Vroeg
Ja, ik wil dit webinar nabestellen >
[su_note note_color=”#def5ff” radius=”0″] Webinar onderdeel van inspiratieplatform Nultotvijf
Nultotvijf. Dat is de naam van het inspiratieplatform voor alle professionals die werken in de geboortezorg en met jonge kinderen en hun ouders. Het platform, een initiatief van IMH Nederland en Vakblad Vroeg, bestaat uit webinars, artikelen uit kwartaalmagazine VROEG, minicolleges en rollenspelen. Een abonnement op het platform, dat voortdurend wordt uitgebreid, is heel voordelig. Meld je nu aan en neem t/m 31 december 2022 zonder extra kosten deel aan onze live webinars:klik hier. [/su_note]
Anneke Vinke studeerde orthopedagogiek, specialisatie jonge probleemkind in Nijmegen en promoveerde vervolgens in Utrecht op een onderzoek naar adoptie-ouderschap. Na haar promotie werkte zij enkele jaren als gedragswetenschapper in de jeugdbescherming en in het contractonderzoek bij een adviesbureau.
Sinds 2006 is zij vrijgevestigd en richt zich in haar eigen praktijk op diagnostiek en behandeling van geadopteerden en pleegkinderen, geeft trainingen en doet (forensisch) onderzoek in opdracht van het NIFP. Zij is gecertificeerd in Sensorimotor Psychotherapy en fase 2 getraind in het gebruik van het diagnostisch model van Bruce Perry het Neurosequential Model of Therapeutics (NMT).
Webinar ‘Wat een gestrest lijfje vertelt’
€ 29,95
Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.
Gerelateerde producten
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.
"*" geeft vereiste velden aan