Huilen is de taal van een baby om een behoefte kenbaar te maken. Maar hoe herken je deze behoeften. En op welke manieren kun je een excessief huilende baby en zijn ouders helpen tot rust te komen? Tijdens dit webinar gaat Jessica Boerema in op de soorten babyhuilen en de verschillende interventies die inzetbaar zijn.

Het huilen van een baby vraagt om specifieke aandacht van hulpverleners. Belangrijk is bovendien om huilen niet als alleenstaand item te behandelen, maar passend bij het verhaal van de ouders. Er is namelijk niet één methode of aanpak die altijd werkt. Starten met een uitgebreide anamnese is een randvoorwaarde, omdat deze richting geeft aan de oorzaak van het (excessief) huilen. Na deze inventarisatie is het zoeken welke interventie het beste bij de ouders en het kind past.

Jessica gaat tijdens het webinar met bovenstaande aan de slag. Na een korte toelichting over het anamnesemodel van Belsky passeren verschillende soorten huilen de revue met daarbij passende interventies. Dit zijn onder meer de ‘Emotionele Eerste Hulpmethode’ van Thomas Harms en de Dunstan Babytaalvisie. Daarnaast zal Jessica aan de hand van videobeelden vertellen over de toepassing van de video-interactiebegeleiding. Tevens wordt kort aandacht besteed aan de Karp methode, EMDR en de invloed van conceptie, zwangerschap en bevalling op het welzijn van de baby.


Deelnameprijs: 29,95
Organisatie: IMH Nederland en Vakblad Vroeg

Advertentie

Dit is een opgenomen webinar

 Ja, ik wil dit webinar nabestellen >>

Jessica Boerema heeft ruim éénentwintig jaar als medisch pedagogisch zorgverlener op de kinderafdeling gewerkt en sinds 2007 eveneens als psychosociaal medewerker op de polikliniek. Daar heeft zij veel gewerkt met ouders van excessief huilende baby’s en jonge kinderen met poep- plas, – eet,- slaap,- angst en prematurenproblematiek.

In 2012 is Jessica haar eigen praktijk Contact in Beeld begonnen en sinds kort werkt zij als volledig zelfstandige en geeft online en incompany trainingen aan professionals én ouders aan de hand van videobeelden over het belang van effectieve communicatie bij jonge (zieke) kinderen op moeilijke en uitdagende momenten. Tevens is zij opleider bij Dunstan Babytaal Nederland en gastdocent bij verschillende organisaties.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan