Helaas krijgen ieder jaar weer veel jonge kinderen te maken met verlies. Zoals door het overlijden van een familielid of dichterbij, van een ouder, broertje of zusje. Hoe kun je baby’s, peuters en kleuters hierbij begeleiden als professional? Over die vraag gaat het webinar ‘Rouw begeleiden bij jonge kinderen’. Daarnaast krijgt het verwerken met ouders aandacht, want hun verdriet kan mede de verwerking bij hun kinderen beïnvloeden.

Ja, ik wil dit webinar nabestellen>>

Suzan Hilhorst en Mariken Spuij, beiden deskundig op dit gebied, zullen tijdens het webinar ingaan op tal van aspecten van omgaan met rouw op jonge leeftijd. Suzan heeft zelf twee kindjes verloren en zal vertellen hoe zij dit ervaren heeft. Mariken gaat in op waar je als professional rekening mee kunt houden. Wat betekent verlies in een gezin voor jonge kinderen en hun ouders? Hoe gaan gezinnen hiermee om? Wat begrijpen kinderen wel en niet? Wat hebben ouders en kinderen nodig? Suzan en Mariken zullen elkaar gedurende het webinar afwisselen en aanvullen.


Deelnameprijs: 29,95
Organisatie: IMH Nederland en Vakblad Vroeg

Dit is een opgenomen webinar

Ja, ik wil dit webinar nabestellen>>

Mariken Spuij is werkzaam als Klinisch psycholoog/ Psychotherapeut en Orthopedagoog-Generalist bij TOPP-zorg in Driebergen en Zeist. Ze werkt daar met kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast werkt ze als Universitair Docent bij de opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Mariken geeft regelmatig les over rouw, Het doel van haar werk is complexe of uitgestelde rouw te voorkomen en gezinnen te helpen zich na overlijden verder te ontwikkelen.

Suzan Hilhorst is schrijver en regisseur. In 2017 schreef zij het autobiografische verhaal Sara en Liv, over de ziekte en het overlijden van haar twee dochtertjes. Het is haar missie om het verlies van een kind bespreekbaar te maken. Ook zet ze zich in als ambassadeur voor de stichtingen Metakids en Stille Levens.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan