Webinar over TOS, een onzichtbare handicap

0
5400

Veel jonge kinderen hebben een taalontwikkelingsstoornis of een TOS. Deze stoornis is een onzichtbare handicap en daardoor vaak onbegrepen. Tijdige signalering verbetert de kansen op een zo min mogelijk verstoorde ontwikkeling. Dr. Annette Scheper en drs. Marianne van Wee-Rodenburg verzorgen op donderdagavond 26 november een VROEG-webinar over de wereld van het jonge kind met een TOS. Allerlei aspecten van de taalontwikkeling, taalvertraging, diagnostiek en behandeling komen aan bod.

Direct aanmelden >>

Op het oog lijkt er met jonge kinderen met TOS niets aan de hand te zijn. Maar schijn bedriegt. De hersenen van deze kinderen hebben meer moeite om taal snel en goed te verwerken. Gevolg is een haperende taalontwikkeling. Dit beïnvloedt vaak ook de rest van de ontwikkeling. Zo kan een slecht verstaanbaar kind zijn ervaringen niet goed delen met anderen. Daardoor kunnen er sociaal-emotionele problemen ontstaan. Ook werken problemen in de mondelinge taalvaardigheid door op het leren lezen en spellen (schriftelijke taalvaardigheid), waardoor een kind problemen met leren op school kan krijgen.

Een goede diagnostiek en afgestemde behandeling helpt om afwijkend taalgedrag bij jonge kinderen te herkennen. Hoe jonger een kind met een TOS behandeling krijgt, des te beter dit is voor de gehele ontwikkeling. Dit webinar neemt je mee in de wereld van het jonge kind met een TOS, waarbij het leren van taal niet vanzelf gaat.

Het webinar wordt verzorgd door Dr. Annette Scheper, senior onderzoeker en klinisch linguïst, en Drs.  Marianne van Wee-Rodenburg, klinisch linguïst en logopedist, beiden werkzaam bij Koninklijke Kentalis. Tussen de thema’s door krijgen de deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen.

Datum: donderdagavond 26 november
Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur
Prijs: € 30,- (incl. 21% BTW)

Naar het deelnameformulier >>

 

Dr. Annette Scheper is senior onderzoeker en klinisch linguïst bij Kentalis. Ze werkt bij de programmalijn TOS van de Kentalis Academie. Ook is zij deelprogrammaleider voor Deelkracht TOS 5-18 jaar (ZG-expertise ZonMw).

 

Drs. Marianne van Wee-Rodenburg is klinisch linguïst en logopedist, werkzaam bij de Vroegbehandeling van Kentalis. Zij is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van ernstige spraak-/taalontwikkelingsstoornissen bij jonge kinderen en leider van de Hanen oudercursus ‘Praten doe je met z’n tweeën’.

Kentalis is een expertiseorganisatie voor kinderen en jongeren met communicatiestoornissen (www.kentalis.nl).

 

 

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here