Veel baby’s huilen overmatig zonder aanwijsbare reden. Ieder jaar weer kloppen duizenden ouders, vaak ten einde raad, aan bij de hulpverlening. Veel van deze baby’s komen in de ziekenhuiszorg. Betere hulp in een eerder stadium kan veel onrust en slapeloze nachten verhelpen. Wat daarvoor nodig is? Daarover vertelt kinderarts i.o. drs. Karola de Graaf op 15 september in het webinar ‘Naar een betere zorg aan ouders van huilbaby’s’.

Ja, ik doe mee aan dit webinar >

Centraal tijdens het webinar staat de vraag hoe zorgverleners beter kunnen omgaan met de zorg aan overmatig huilende baby’s en hun ouders. Karola behandelt achtereenvolgens de volgende onderwerpen:

-Veel huilen bij baby’s en de invloed hiervan op ouders;
-Impact van de COVID-19 pandemie op ouders van huilbaby’s;
-Samen optrekken in de regio en het ziekenhuis om thuis de juiste ondersteuning te bieden;

AdvertentieNomineren Vroegwerker

Vooraf alvast enkele eerste tips voor de praktijk: luister naar ouders en hun behoeften, neem contact op met de jeugdarts en huisarts in de buurt om te kijken hoe de samenwerking kan worden versterkt, zorg voor scholing en wees laagdrempelig bereikbaar voor overleg.

Datum: donderdagavond 15 september van 19.30 – 21.00  uur
Deelnameprijs: 29,95
Organisatie: IMH Nederland en Vakblad Vroeg
 

Ja, ik doe mee aan dit webinar >

Drs. Karola de Graaf is kinderarts in opleiding en betrokken bij een landelijk initiatief om de zorg voor huilbaby’s te verbeteren. In 2016 is Karola aan de Vrije Universiteit afgestudeerd in de geneeskunde en in 2019 is zij begonnen als kinderarts in opleiding.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeg-congres artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieVroeglezing - artikel

"*" geeft vereiste velden aan