Webinar ‘Naar een betere zorg aan ouders van huilbaby’s’

1
136

Veel baby’s huilen overmatig zonder aanwijsbare reden. Ieder jaar weer kloppen duizenden ouders, vaak ten einde raad, aan bij de hulpverlening. Veel van deze baby’s komen in de ziekenhuiszorg. Betere hulp in een eerder stadium kan veel onrust en slapeloze nachten verhelpen. Wat daarvoor nodig is? Daarover vertelt kinderarts i.o. drs. Karola de Graaf op 15 september in het webinar ‘Naar een betere zorg aan ouders van huilbaby’s’.

Ja, ik doe mee aan dit webinar >

Centraal tijdens het webinar staat de vraag hoe zorgverleners beter kunnen omgaan met de zorg aan overmatig huilende baby’s en hun ouders. Karola behandelt achtereenvolgens de volgende onderwerpen:

-Veel huilen bij baby’s en de invloed hiervan op ouders;
-Impact van de COVID-19 pandemie op ouders van huilbaby’s;
-Samen optrekken in de regio en het ziekenhuis om thuis de juiste ondersteuning te bieden;

Vooraf alvast enkele eerste tips voor de praktijk: luister naar ouders en hun behoeften, neem contact op met de jeugdarts en huisarts in de buurt om te kijken hoe de samenwerking kan worden versterkt, zorg voor scholing en wees laagdrempelig bereikbaar voor overleg.

Datum: donderdagavond 15 september van 19.30 – 21.00  uur
Deelnameprijs: 29,95
Organisatie: IMH Nederland en Vakblad Vroeg
 

Ja, ik doe mee aan dit webinar >

Drs. Karola de Graaf is kinderarts in opleiding en betrokken bij een landelijk initiatief om de zorg voor huilbaby’s te verbeteren. In 2016 is Karola aan de Vrije Universiteit afgestudeerd in de geneeskunde en in 2019 is zij begonnen als kinderarts in opleiding.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

1 REACTIE

  1. Wellicht goed om te vermelden dat Home-Start hierbij goed kan helpen ter ondersteuning van de ouders. Home-Start is een organisatie waarbij getrainde vrijwilligers (ouders) wekelijks een paar uur naar ouders gaan. Het belangrijkste dat zij bieden is een luisterend oor en empowerment voor de ouder(s) die er doorheen zit(ten). Het probleem wordt niet opgelost, maar doordat er echte, oprechte aandacht is voor de ouder(s), en erkenning voor het feit dat het ongelofelijk zwaar is als je kindje zoveel huilt, voelen deze zich wel meer gehoord (ik spreek ook uit ervaring).
    Home-Start is actief in 180 gemeenten in Nederland en het programma is effectief bewezen (opgenomen in de database van het NJi)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here