De Nederlands vrouw is zeer tevreden over de hulp die ze krijgen van verloskundigen. De gemiddelde score bedraagt een 8,5. Niet alleen hun professionaliteit wordt hoog gewaardeerd, ook vindt men hen lief, betrokken en vriendelijk.

Dat blijkt uit onderzoek van Hippe-Geboortekaartjes onder 1.247 vrouwen die in de afgelopen vijf jaar bevielen. Tijdens alle fases van hun werk, varierend van zwangerschapsbegeleiding tot assistentie bij de bevalling en de controles tijdens de kraamweek, krijgen de verloskundigen steeds een uitstekende beoordeling.

AdvertentieVroeg-congres artikel

Door het vele contact tussen de moeder en de verloskundige ontstaat er vaak een persoonlijke band. Sommige vrouwen worden zelfs Facebookvrienden van elkaar. Tijdens de vele gesprekken is er volop ruimte om vragen te stellen. Dat zorgt voor een hoge score voor de communicatie, een 8,5.

(www.moederbrein.nl)

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieNomineren Vroegwerker
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan