Vragenlijst Eerstelijns Verloskundigen over kwetsbaarheid van zwangeren en ouders

0
191

Erasmus MC start in opdracht van het Ministerie van VWS onderzoek naar het signaleren van niet-medische risicofactoren en beschermende factoren die bijdragen aan de kwetsbaarheid van zwangeren en ouders. Dit kunnen bijvoorbeeld factoren zijn die te maken hebben met leefstijl, maar ook met iemands woonsituatie of psychische problemen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Dijksterhuis & van Baaren in samenwerking met het Erasmus MC. Zij zijn vooral benieuwd naar hoe kwetsbaarheid op dit moment in Nederland door eerstelijns verloskundigen wordt gesignaleerd. De onderzoeksbevindingen landen bij mensen die gaan kijken hoe het signaleren kan worden verbeterd en/of makkelijker kan worden gemaakt.

De twee onderzoekers roepen Eerstelijns Verloskundigen op mee te doen door een vragenlijst in te vullen. Veel vragen gaan over signaleren, maar andere vragen gaan over je werkdruk, hoe je je rol als verloskundige ziet, hoe je het vindt om over gevoelige onderwerpen te praten, en of je het gevoel hebt dat je voldoende kennis over kwetsbaarheid hebt. Dit helpt ons om een duidelijk beeld te krijgen van wat er nodig is en wat bijdraagt aan goed kunnen signaleren.

Naar de vragenlijst voor het onderzoek Peiling Kwetsbaarheid in de zwangerschap Signaleren door Eerstelijns Verloskundigen >>

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here