Het College Perinatale Zorg (CPZ) heeft een website ontwikkeld die geboortezorgprofessionals de weg wijst naar de beschikbare informatie over preventie voor, tijdens en na de zwangerschap. De site vormt een verzamelplaats van alle initiatieven die te maken hebben met een goede start voor elk kind.

Preventie is een breed onderwerp en gaat verder dan de geboortezorg. Er is inmiddels de nodige kennis opgedaan en er zijn veel initiatieven in het land ontwikkeld op dit gebied. Waardevolle kennis die je ook kan helpen om preventie in jouw regio vorm te geven. Maar deze kennis en informatie is vaak versnipperd vindbaar.

Voor het CPZ aanleiding om speciaal voor geboortezorgprofessionals een website te ontwikkelen. Deze kent drie knoppen: 1) Landelijk beleid, 2) Regionaal beleid en 3) Initiatieven per levensfase. Bedoeling is dat de site mede gevuld wordt door zorgprofessionals: opgeroepen wordt initiatieven aan te melden.

Ga naar www.preventiegeboortezorg.nl

College Perinatale Zorg

Het College Perinatale Zorg (CPZ) is opgericht om vanuit het advies van de Stuurgroep Zwangerschap en Geboorte Een Goed Begin (januari 2010) richting te geven aan de beste geboortezorg voor moeder en kind. Het CPZ is de netwerkorganisatie van de veldpartijen Bo Geboortezorg, KNOV, NVOG, NVK, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland en Zorgverzekeraars Nederland, die zich voor de transitie naar integrale geboortezorg gezamenlijk hebben georganiseerd.

CPZ wil bijdragen aan de realisatie van de agenda, die door deelnemende partijen in de geboortezorg is vormgegeven. De uitvoering hiervan gaat door, met en namens de deelnemende partijen.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan