Voor veel kinderen is de buitenschoolse opvang (bso) dé plek om lekker naar buiten te gaan. Daarom heeft Kenniscentrum Sport & Bewegen de toolkit ‘Buitenspelen op de bso’ gemaakt. De toolkit geeft je inzicht in het belang hiervan,  praktische tips en ideeën om buitenspelen te stimuleren.

Spelen de kinderen op jouw bso wel genoeg buiten? Vind je het soms lastig om te bedenken wat je buiten allemaal kunt doen? Of ben jij wel enthousiast, maar krijg je collega’s niet mee? Dan is de toolkit ‘Buitenspelen op de bso’ er voor jou!

Maak het verschil!

Van nature spelen jonge kinderen graag buiten. Dat doen ze nog meer als ze gestimuleerd worden. De bso speelt hierin een belangrijke rol. Te meer daar pedagogisch medewerkers veel ervaring en kennis hebben op het gebied van gezondheid, ontwikkeling en opgroeien. De toolkit ‘Buitenspelen op de BSO’ biedt tal van ideeën om kinderen met plezier buiten te laten spelen.

Inhoud toolkit

  • Handreiking: hoe gebruik je de toolkit?
  • Tipsheet: feiten & cijfers rondom buitenspelen
  • Checklist: breng in kaart hoe buitenspelen bij jou op de bso gaat
  • Buitenspeelposter: een praktische poster om ideeën en afspraken vast te leggen
  • Potje Buitenspelen: buitenspeelspelletjes die je direct kunt gebruiken

Meer weten?

Bezoek de pagina van de toolkit Buitenspelen


Bron: kenniscentrumsportenbewegen.nl

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan